Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:568611
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.04.2002.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Personālā datora pamatsastāvā ietilpt sistēmbloks, monitors, klaviatūra un pele. Papildus datora aprīkojumā var būt arī printeris, skeneris, akustiskās sistēmas, mikrofons, džoistiks, Web kamera, kā arī dažādas pārnēsājamās diskiekārtas. Savukārt sistēmblokā atrodas pamatplate, procesors, videokarte, operatīvā atmiņa, barošanas bloks, cietais disks un dažādu informācijas nesēju lasītāji. Papildus sistēmblokā var atrasties arī skaņas karte, TV karte, modems, tīkla karte, kā arī daudz dažādu specifisku karšu, kuras ir paredzētas ciparu video apstrādei, satelītuztvērējs, radiolinka karte u.c.


Monitors.

Monitors pieder pie izvadierīcēm. Pašlaik vēl visizplatītākie ir CTR (Cathode Ray Tube) jeb elektronu staru lampu monitori. Pēc izskatā tāds monitors praktiski ne ar ko neatšķiras no televizora. Daudzi cilvēki arī tos visai nepareizi dēvē par televizoriem. Monitoram svarīgākie parametri ir izmērs pa diagonāli (collās), punkta izmērs (milimetros) un izšķirtspēja (pikseļi rindā reiz rindu skaits. Ja nav jādarbojas ar grafiku, tad visoptimālākais ir 15 collu monitors ar punkta lielumu 0.25-0.27 mm un izšķirtspēja 1024*768. Ja ir nepieciešamība strādāt ar grafiku (videomontāža, fotomontāža, maketēšana u.c.), tad labāk izvēlēties monitoru ar diagonāli 21 colla un izšķirtspēju 1600*1200. Visi šie monitori spēj attēlot 16 miljonus krāsu toņus un ar to ir pietiekami. Dažās vietās vēl tagad izmanto monohromatiskos jeb vienkrāsainos monitorus. Tie ir derīgi vienīgi tekstu apstrādei, jo tie var attēlot tikai vienu krāsu (parasti zaļu vai oranžu). Monitoru apzīmēšanai bieži izmanto videokartes standartu: CGA – monohromatiskie, EGA – paplašinātais grafiskais adapters, VGA – video grafiskais adapteris un SVGA – super video grafiskais adapteris. Visi minētie veidi, izņemot SVGA, ir morāli novecojuši. Jau labu laiku pasaules tirgū ir ienākuši LCD jeb šķidro kristālu monitori. Latvijā tie tiek izmantoti reti, jo salīdzinot ar CTR monitoriem, tie maksā 2,5 – 4 reizes dārgāk. Populārākie ražotāji - SONY, VIEWSONIC, HYNDAI, HANSOL, SAMSUNG, NEC, HITACHI, LG..…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация