Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:957318
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 15 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
1.  Datorsistēmu un informācijas apdraudējumi un tiesiskā aizsardzība    3
2.  Datornozieguma kriminoloģiskās iezīmes    13
3.  Datornoziegumu sniegtās mācības un to profilakse    15
  Nobeigums    21
  Izmantotās literatūras saraksts    22
Фрагмент работы

Ir sācies XXI gadsimts, ko daudzi speciālisti nodēvējuši par informāciju un komunikāciju tehnoloģiju gadsimtu. Mikroelektronika, kas ir visu tehnoloģiju pamatā, būtiski ir mainījusi ne tikai pašus komunikācijas līdzekļus, bet arī sabiedriskās attiecības, kas rodas, pielietojot šos zinātnes sasniegumus.
Dominējošā Informācijas sabiedrības doktrīna, kas balstās uz sabiedrības labklājību, izmantojot informāciju kā zināšanu avotu, prasa drošus informācijas - komunikāciju pakalpojumus. No vienas puses, sabiedrībai tiek dotas neierobežotas tiesības izmantot jaunos zinātnes sasniegumus, bet, no otras, - pieaug arī apdraudējumu iespēja, jo arvien vairāk sabiedrība kļūst atkarīga no šo informācijas un komunikācijas tehnoloģiju darbības.
Informācijas tehnoloģiju laikmets nolīdzina robežu starp kustamu, taustāmu un netaustāmu matēriju. Krimināltiesībās par informāciju, kas var būt apdraudējuma priekšmets, var uzskatīt tikai tādu informāciju, kurai tās īpašnieks ir pievienojis vērtību. Piemēram, līnijas 909 intīmpakalpojumi tiek piedāvāti par konkrētu cenu. No šīs cenas numura 909 valdītājs maksā par numura izmantošanu "Lattelekom", kas, pārdodot šo pakalpojumu, no tā iegūst ienākumus, kuri veido uzņēmuma peļņas daļu.
Datornoziegums definējams kā jebkura ar likumu aizliegta krimināli sodāma darbība vai bezdarbība, kur dators vai datortehnoloģijas produkti (datori, skaneri, drukas iekārtas, datorprogrammas, komunikāciju līdzekļi u.c.) izmantoti kā nozieguma priekšmets vai nozieguma rīks ar mērķi ietekmēt datorsistēmu tehniskos un informācijas resursus …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация