Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:622168
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.04.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Anotācija    2
  Annotation    2
  Tekstā izmantotie termini un saīsinājumi    3
  Saturs    4
  Ievads    5
1.  LDT ierīkošanas nostādnes    6
2.  LDT apraksts    7
2.1.  Tīkla galvenās komponentes    7
2.2.  Tīkla aktīvie elementi    8
2.3.  LDT topoloģijas    9
3.  Kabeļi    12
3.1.  Koaksiālais kabelis    12
3.2.  Vītais pāris    13
3.3.  Optiskais kabelis    15
3.4.  LDT izmantojot koaksiālo kabeli    16
3.5.  LDT izmantojot vīto pāri    16
4.  Datu pārraides tīkla stratēģijas    17
4.1.  DAS    17
4.2.  NAS    18
4.3.  SAN    19
5.  Darba stacijas, serveri un izdalītie serveri    19
6.  Jauna datortīkla izveide    20
7.  Esošā datortīkla pārveidošana    23
8.  Mūsdienīga LDT izveidošanai nepieciešamie materiāli    24
9.  Nākotnes perspektīvas datortīklam    27
  Nobeigums    29
  Izmantotā literatūra    30
Фрагмент работы

Mēs dzīvojam ciparu pasaulē, un tā pasaule, kas bija pirms varbūt 30 vai 40 gadiem vairāk nekad nebūs. Visa šodienas aparatūra tiek balstīta uz ciparu (digital) tehnoloģijas.
Paplašinoties datoru pielietojumu jomai, rodas nepieciešamība apmainīties ar informāciju starp datoriem. To panāk, ar kabeļiem saslēdzot datorus kopā, tādējādi izveidojot tā saucamo datoru tīklu. Izšķir lokālos jeb neliela mēroga un globālos jeb liela mēroga tīklus. Lokālu tīklu veido, piemēram, vienas iestādes, organizācijas vai biroja datoru saslēgums, bet tiem jāatrodas vienā ēkā vai netālu blakus ēkās. Globālajā tīklā kopā varētu būt saslēgti datori pat vairākos kontinentos. Šajā darbā ir apskatīta lokālā datortīkla izveide atbilstoši mūsdienu prasībām. Ir apskatītas vairākas iespējas izvēlēties nepieciešamos materiālus LDT izveidei, atkarībā no paredzētajām tīkla funkcijām un izdevumiem.
Datortīkla ierīkošana ir kļuvusi vieglāka, taču ne viegla. Ja vien datortīkls nav paredzēts ļoti liels, vajadzētu izvēlēties pēc iespējas vienkāršāku tā ierīkošanas variantu. Tomēr obligāti ir jāpadomā arī par nākotni, jo datortīkla izmantošana nolūks un tīkla izmēri var mainīties.
Vienmēr pirms ierīkot datortīklu, lai cik liels tas arī nebūtu, tas ir rūpīgi jāizplāno. Pirmais plānošanas kritērijs ir - paredzētie izdevumi datortīkla ierīkošanai. Tas ir galvenais kritērijs, kas ierobežo izvēli, gan tīkla topoloģijai, gan materiāliem, līdz ar to arī pārraides ātrumam un kvalitātei.
Kabeļu ierīkošanas izmaksas var ierobežot to, cik tālu vienu no otra varēs novietot datorus. Respektīvi: datortīkla ierīkošanai atvēlētās izmaksas ir proporcionālas datortīkla ātrdarbībai.
Lielākajā daļā vienkāršu rokasgrāmatu teikts: "Ja uzņēmumā ir vismaz divi datori, tad noteikti ir jāapsver iespēja tos savienot kopējā tīklā." [3]
Mūsdienās jebkuram uzņēmumam, kas izmanto datorus, ir nepieciešams savstarpēji apmainīties ar informāciju, tomēr vairumā gadījumu to vadītāji nebūt nav profesionāļi IT jomā, kuri skaidri zina, ko vēlas un kāda būs uzņēmuma nākotne saistībā ar IT. Vēl ļaunāk ir tad, ja daudzi no viņu pieaicinātajiem IT speciālistiem nespēj pietiekami skaidri un vienkārši pastāstīt, kas uzņēmumam ir jāņem vērā, veidojot datu pārraides tīklus, un kurš risinājums ir visoptimālākais.
Šībrīža standarts ir Ethernet tīkli, kuru ātrums ar dažiem izņēmumiem ir 10 Mb/s – 100 Mb/s, bet datu pārraidei tiek izmantoti vītā pāra vara vadi. Lielākā daļa šobrīd pieejamo tehnoloģiju ir balstītas uz šo standartu, un gandrīz visas biroja iekārtas iespējams pievienot šādam tīklam. Tomēr iespējas, kā ierīkot šos tīklus un apvienot aparatūru, ir dažādas.
Ja uzņēmumā ir tikai divi datori, kas atrodas netālu viens no otra, vai arī ir nepieciešamība galddatoru savienot ar klēpjdatoru, ieteicams apsvērt iespēju izvēlēties uz USB adapteri balstītu tīklu. Tas ir lēnāks par tīklu Ethernet, bet lētāks un vieglāk ierīkojams. Ja ir nepieciešams Ethernet ātrums un izsmalcinātība, var izvēlēties kādu no vairākiem produktiem. Tie visi ir saistīti ar kartes vai USB adaptera ievietošanu datoros un to savienošanu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация