Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:577907
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.04.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ņemot vērā informācijas un digitālo tehnoloģiju attīstību, mūsdienās datora loma ikdienā ir palielinājusies. Šajā procesā neizbēgami tiek iesaistīts arī skolēns. Diemžēl dators skolēnam kalpo ne tikai mācību procesā, apgūstot tā piedāvātās iespējas vai pildot mājas darbus, bet arī izklaidei – datorspēlēm, kas nopietni ietekmē arī skolēna veselību un sekmes. Izvēle - pavadīt brīvo laiku pie datora – norāda arī uz to, ka mazāk laika tiek atvēlēts citām svarīgām nodarbēm, piemēram, fiziskajām aktivitātēm. Par laiku, kas jau negatīvi ietekmē skolēna veselību, tiek uzskatītas vairāk kā trīs stundas dienā, kas pavadītas pie datora.
Latvijā pēdējo gadu laikā datora lietotāju skaits bērnu un jauniešu vidū strauji pieaug. Tehnoloģijas, to attīstība un iespējas ieņem nozīmīgu vietu dzīvē. Lietot datoru, internetu, prast strādāt ar programmām ir zināmas vērtības jauniešu vidē. Tas ir prestiži, mūsdienīgi, savā veidā pat parāda piederību noteiktai grupai, kurā vērtība ir šādas prasmes. Tas vairo pašapziņu, ļauj ieņemt pievilcīgu sociālo lomu. Tā ir pozitīvā puse.
Tehnoloģiju nozīme mūsu ikdienā nemazināsies, tā tikai palielināsies, un tādēļ ir ļoti svarīgi, lai jaunieši spētu nekļūt atkarīgi. Šajā situācijā ir ļoti svarīgi ģimeni atbalstīt. Pusaudžu datoratkarības jomā atbalsts var būt gan informatīvs, izglītojošs, gan praktisks – atbalsta grupu veidā. Lai plānotu nepieciešamos palīdzības, informācijas un atbalsta veidus, svarīgi ir noskaidrot, ar ko atšķiras ģimenes, kas ir sociāli un ekonomiski līdzīgas, bet vienās pusaudži sāk pārmērīgi aizrauties ar datorspēlēm, otrās – ne. Ir nepieciešams labāk organizēt profilaktiskos pasākumus. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация