Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:311398
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.10.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1974. gadā Eds Roberts izveidoja mikrokompjūteru "Altair", ko varētu uzskatīt par pirmo komerciālo personālo datoru. Tam bija Intel 8080 mikroprocesors, tikai 256 baitu operatīvā atmiņa, datus ievadīja ar slēdzīšu palīdzību binārā kodā, arī rezultātu nolasīja pēc spīdošām gaismas diodēm. Taču Roberts bija parūpējies, lai viņa datoru varētu viegli papildināt, pievienojot vēl papildus montāžas plates.


Tikai gadu pēc pirmā "Altair" parādīšanās jau vairāk nekā divdesmit dažādas firmas sāka nodarboties ar datoru veidošanu. 1977. gadā ievērības cienīgas bija divas – TRS (Tandy Radio Shack) un Commodore Inernational. Firma Commodore International izlaida savu datoru PET (Personal Electronic Transactor). Firma TRS izgatavoja TRS – 80, kuram bija pievienots televizora videomonitors, rakstāmmašinai līdzīga ievadierīce un kasešu magnetofons, kurā tika ierakstītas programmas un dati.


Tajā pat laikā divi jauni elektronikas entuziasti Stefens Vozņaks (Stephen Wozniak) un Stīvens Džobs (Steven Jobs) uz lētāka mikroprocesora Intel 6502 bāzes izveidoja savu datoru Apple I. Vēlāk tas tika pilnveidots, radot Apple II, kurš ieguva milzīgu popularitāti. Sākot ar 1300 dolāru lielu kapitālu, firmas Apple radītāji jau 1980. gadā to spēja palielināt līdz 400 miljoniem dolāru. Kaut arī šie datori nebija jaudīgāki par citiem, tomēr tie bija lētāki, vienkāršāki un tiem bija montāžas plate, ka ļāva tieši pievienot monitoru.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация