Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:748634
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.10.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    4
1.  Datorvīrusi    5
1.1.  Kas ir datorvīruss?    5
1.2.  Digitālās slimības    5
2.  Vīrusu attīstības vēsture    7
2.1.  Vīrusu evolūcija    8
2.2.  Mydoom.A:izplatīšanās grafiks    9
2.2.1.  Mydoom izplatīšanās    11
2.2.2.  Mydoom raksturojums    11
3.  Kā rodas datorvīrusi    13
4.  Vīrusu klasifikācija    14
4.1.  Vīrusu vārdnīca    17
5.  Pazīmes, kas liecina par inficēšanos ar datorvīrusu    18
6.  Biežāk sastopamo vīrusu apraksts    19
7.  Cīņa ar vīrusiem    20
7.1.  Antivīrusu programmu darbošanās tipi un principi    20
8.  Antivīrusu programmas apskats    23
8.1.  Bezmaksas antivīrusu programmas    26
9.  Pamatpasākumi aizsardzībai pret datorvīrusiem    28
  Secinājumi    30
  Izmantotā literatūra    31
Фрагмент работы

Studiju darbs ir rakstīts mācību priekšmetā “Datormācība Ekonomistiem” un tā nosaukums ir “Datorvīrusi”. Studiju darbs ietver 31 lappuses, 1 tabulu.
Studiju darbā ir izskatīts jautājums par datorvīrusu. Šajā studiju darbā var uzzināt par to, kā rodas datorvīruss, kā var ar viņu cīnīties, apskatīts antivīrusa programmas darbs un doti praktiskie ieteikumi, kā datorlietotājam cīnīties pret datorvīrusiem un nepieļaut to parādīšanos datoros.
Pirmajā nodaļā tiek apskatīts, kas ir datorvīruss.
Otrajā nodaļā tiek izklāstīta datorvīrusu attīstības vēsture. Šajā nodaļā uzrakstīta īsa vispazīstamāko un visbīstamāko datorvīrusu hronoloģija.
Nākošajā nodaļā jūs varat uzzināt par to, kā rodas datorvīrusi, un kas viņus rada.
Ceturtajā nodaļā ir uzrakstīts par datorvīrusu klasifikāciju un par datorvīrusu veidiem, to sugām, ar ko tie atšķiras, vīrusu vārdnīca, kur uzskaidrots pašu nepieciešamāko vārdu skaidrojums.
Turpmākajās nodaļās var uzzināt par pazīmēm, kas liecina par inficēšanos ar datorvīrusu, par biežāk sastopamo datorvīrusu aprakstu, par to, kā var cīnīties ar datorvīrusiem, kas ir antivīrusu programma, kā šī programma darbojas, kādi ir viņas veidi.
Tālāk tiek apskatītas antivīrusu programmas, bezmaksas antivīrusu programmas, var uzzināt par profilaksi pret datorvīrusu inficēšanos un tiek doti daži padomi, ko darīt, lai ar jūsu datoru viss būtu kārtībā.
Datori ir kļuvuši par īstiem palīgiem cilvēkiem darbā, personīgā dzīvē, un bez tiem jau vairs nevar iztikt neviena komercfirma vai valsts organizācija. Bez interneta savu dzīvi nevaram vairs iedomāties. Taču sakarā ar plašo datortehnikas pielietojumu, ir saasinājušās problēmas ar informācijas aizsardzību.
Vīrusi, kuri izplatījušies datrtehnikā, šodien satrauc pasauli. Daudzi datoru lietotāji ir satraukti par to cilvēku izdarībām, kuri rada un izplata internetā kaitīgus vīrusus, uzlauž datortīklus, aplaupa bankas, zog intelektuālo īpašumu.
Diemžēl, šodien datoru masveida lietošana ir saistīta ar pašuzlādējošām vīrusprogrammām, kas traucē normālam datoru darbam, noārda diska failstruktūru, kā arī veic datorā uzglabājamās informācijas dzēšanu.
Arvien biežāk masu saziņas līdzekļos parādās ziņas par datorhuligānu pirātiskajām izdarībām, kuri pilnveido vīrusu programmas un rada daudz mūsdienīgākas vīrusu pašvairošanās programmas. Pavisam nesen tekstfailu inficēšana skaitījās absurds, taču tagad par vairs neviens nebrīnās.
Neskatoties uz daudzās valstīs pieņemtajiem stingrajiem likumiem un speciālajiem aizsarglīdzekļiem pret vīrusiem, jaunu vīrusprogrammu daudzums pieaug. Tas prasa no personāldatora lietotāja plašākas zināšanas par vīrusa dabu, inficēšanas veidiem un aizsarglīdzekļiem.
Jāpiezīmē, ka baidīties no datorvīrusiem nevajag, īpaši, ja dators iegādāts nesen un cietajā diskā ir maz informācijas. Vīruss datoru neuzspridzinās, tas var tikai iznīcināt informāciju.
Pašlaik ir izstrādātas daudzas antivīrusu programmas, ar kuru palīdzību var izvairīties no vīrusa un justies relatīvi droši. Vairākas antivīrusa programmas var iegādāties lēti vai pat bez maksas. Iepazīšanas ar datorvīrusa struktūras īpatnībām palīdzēs savlaicīgi atklāt vīrusu un padarīt to nekaitīgu, pat ja datora lietotāja rīcībā ir visvienkāršākā antivīrusu programma.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация