Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:493891
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.05.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Anotācija    1
1.  Uzdevuma nostādne    3
2.  ER diagramma    4
2.1  ER diagrammu izveidošana    5
3.  Tabulu iegūšana no diagrammām    6
4.  Tabulu struktūru ievade DB vadības sistēmā    7
4.1.  Jaunas datu bāzes izveidošana    7
4.2.  Dažādu lauka tipu ilustrācija    9
4.3.  Lauka īpašību ilustrēšana    10
4.3  Atslēgas lauks    13
4.4  Piemēri    13
4.5.  Tabulu īpašību ilustrēšana    14
4.6.  Datu ievade    15
5.  Saišu definēšana un to īpašību ilustrēšana    18
  Secinājumi    26
  Literatūras saraksts    27
Фрагмент работы

Anotācija Dotajā darbā ir rūpīgi aprakstītas un ilustrētas darba ar MS Access 2002 iespējas. Darbā ir paskaidrots un ar piemēriem parādīts, kā Microsoft Access vidē var izveidot datu bāzi, aprakstīt lauku tipus un parametrus, to īpašības, kā izveidot tabulas un saites starp tām, kā arī iespējamās saišu īpašības. Ir arī parādīts, kā veikt dažas citas vienkāršas darbības, strādājot ar datu bāzu vadības sistēmu. Darbs ir veidots Windows XP Professional vidē, izmantojot Microsoft Access 2002. Apraksts aizņem 27 lappuses, tajā ietilpst 5 nodaļas, literatūras saraksts ar 4 nosaukumiem, 22 attēli un arī dažas ER diagrammu shēmas. Secinājumos aprakstītas autora domas par darbu, kā arī darba rezultāti.
ER diagramma Datu modelis apraksta visas tās galvenās īpašības, kuras ir iekļautas konkrētajā DBVS un ar šo sistēmu izveidotajā datu bāzē, kura pamatojas uz šo izvēlēto datu modeli. Datu relāciju modelis ir konkrētas problēmvides objektu attiecības, kuras var mainīties laikā. Projektējot informatīvo sistēmu problēmvides objektu - realitāšu attiecību apraksts dod iespēju saglabāt datus par dotās problēmas objektiem – realitātēm un modelēt saites starp šiem objektiem. Datu relāciju modelis balstās uz attiecības jēdziena. Attiecība – tā ir divdimensionāla tabula, kura satur datus. Realitāte (entītija) – tas ir problēmvides objekts, kura dati glabājas datu bāzē. Realitāte – tā ir noteiktu sistēmas objektu vai procesu klase (piemēram, klients, preces, uzņēmumi). Atribūts apraksta kādu no realitātes vai saites īpašībām. Saite norāda uz realitāšu kopību. Domēns – konkrētu lauku, to atribūtu nozīmīgu vērtību kopa. Attiecība ir tabula, kur tabulas rindas korteži ir ieraksti. Tabulas stabiņu nosaukumi ir objektu raksturojumi un kortežu individuālās vērtības ir atribūtu vērtības. Attiecību atslēga vai unikālā primārā atslēga (unique primary key) ir attiecību atribūts (tabulas lauks vai vairāki lauki), kas viennozīmīgi nosaka – identificē attiecību kortežu – ierakstu. Katram tabulas ierakstam jābūt savai unikālai atslēgai. Attiecību atslēga var būt arī salikta, kura sastāv no vairākiem atribūtiem (no vairākiem laukiem).

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация