Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:403108
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.04.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    4
1.  MILTU PRODUKTU TIRGUS    6
1.1.  Pasaules tirgus    6
1.2.  Baltijas miltu produktu iekšējais tirgus    6
2.  LATVIJĀ PIEPRASĪTĀKIE MILTU VEIDI    8
2.1.  Kviešu miltu šķiras un tipi    8
3.1.  Rudzu miltu šķiras un tipi    9
3.2.  Rudzu kviešu miltu maisījums    10
4.  LIELĀKĀS LATVIJAS MILTU RAŽOTĀJFIRMAS    11
  A/s “Daugavpils Dzirnavnieks” pamatdarbības virzieni    11
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    12
Фрагмент работы

Uz miltu paciņām redzami norādījumi – augstākā labuma, I vai II šķira. Lai gan esam pieraduši domāt, ka augstākā labuma vienmēr būs labāki, šis apgalvojums ir strīdīgs attiecībā uz miltiem. Jo augstāka šķira miltiem, jo tīrāki tie ir un mazāk pievienotas grauda apvalka ārējās daļas. Protams, maize un citi izstrādājumi no šiem miltiem sanāk gaisīgāki un baltāki, bet bioloģiskā vērtībā tajos mazāka. Jo vairāk grauda apvalku samalts, jo vairāk miltos ir B1, B2, PP, E vitamīnu un šķiedrvielu. No minerālvielām miltos atrodami nātrija, kālija, kalcija, magnija, fosfora un dzelzs savienojumi. Svarīgi arī tas, no kādas kvalitātes graudiem milti gatavoti un kā tie uzglabāti. Lai iegūtu patiesi garšīgu un veselīgu maizīti vai klimpas, jāisvēlas miltus no ražotāja, par kura kvalitātes standartiem esam pārliecināti. Diemžēl tie parasti nav paši lētākie stendā. Labāk izvēlēties Latvijā pārstrādātus miltus un no Latvijā audzētiem graudiem. Tas rada zināmu pārliecību par kvalitāti, jo šie milti nebūs ceļojuši bezgala tālu ceļu, kura laikā graudu kvalitāte var mazināties, jo tie var piesūkties ar dažādām papildu smakām vai samirkt un sasmakt. Izvēloties vietējo ražotāju produktus, pie viena mazliet pasildās arī Latvijas panīkušā ekonomika.1.
Graudus var dažādi apstrādāt, tad izmainās miltu sastāvs, tomēr visu miltu galvenā sastāvdaļa ir ogļhidrāti (ciete). Bioloģiski vērtīgākie ir zemākās šķiras tumšie milti, ko iegūst, samaļot graudus pēc plānas, grauda ārējās daļas atdalīšanas. Šādi milti satur B grupas, PP un E vitamīnus. Augstākās šķiras kviešu milti organismā asimilējas labāk, baltajai maizei, ko cep no šiem miltiem, ir augsta enerģētiskā vērtība, bet tā ir bioloģiski mazvērtīga. Lai uzlabotu miltu kvalitāti, tos vitaminizē. Miltu kvalitāti mēro pēc lipekļa satura miltos. Jo vairāk graudu izstrādājumos ir lipekļa, jo maizes struktūra poraināka un maizes iznākums lielāks. Visvairāk lipekļa ir miltos, kas atgādina ļoti smalku mannu. Augstākā labuma miltos ir 28% lipekļa, bet rupjos kviešu miltos - 20%. Veikalos var iegādāties arī pankūku miltus, to sastāvā ir sausais piens, olu pulveris, pūdercukurs, sāls un mīklas izcēlējs ķīmiskais irdinātājs.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация