Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:621197
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.10.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 14 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Фрагмент работы

• SECINĀJUMI
• Demogrāfijas zinātnes nozīmi un svarīgumu dažādos sociālajos un ekonomiskajos procesos apliecina tās priekšvēsture, kad cilvēki jau meklēja risinājumus depopulācijas problēmām.
• Ja ap 20.gadsimtu pasaulē bija problēma ar pārapdzīvotību un augstās dzimstības novēršanu, tad jau tagad, 21.gadsimtā, lielākā problēma ir iedzīvotāju starptautiskā migrācija un mirstība.
• Daži pozitīvi, no vēstures nākuši, risinājumi demogrāfiskās situācijas saglabāšanai vai uzlabošanai tiek pielietoti vēl joprojām. To efektivitāti un potenciālu apliecina gadsimtiem gūtā pieredze un sniegtie rezultāti.
• Demogrāfiskās situācijas analīzei ir ne vien politiska, bet arī ekonomiska priekšrocība, jo tās rezultātus uzņēmēji izmanto arī darba tirgū un tautsaimniecības plānošanā.
• Starptautiskā migrācija rada politiskus, ekonomiskus un sociālus draudus tautsaimniecības līmenī, it īpaši pēdējos gados tas ir izteikti Latvijā, tāpēc vairums demogrāfu pēta, kāda būs šīs problēmas ietekme nākotnē, ja netiks savlaicīgi rasts risinājums.
• Eiropas Savienības valstīs dominē emigrācijas pārsvars pār imigrāciju, izņemot ekonomiski attīstītākajās valstīs, piemēram, Maltā, Apvienotajā Karalistē, Itālijā un Zviedrijā.
• Lai veicinātu dzimstību, piemēram, Latvijā kopš 2018.gada ir paaugstināti atvieglojumi, kā piemēram, neapliekamais minimums par apgādībā esošu bērnu - šobrīd ir 230 EUR.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация