Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:655853
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.12.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads   
  Demokrātijas vēsture   
  Demokrātijas veidi   
2.  Iztirzājums   
  Vai pastāv demokrātijas vēsture?   
  Veidojot demokrātijas kustību: cilvēki vai korporācijas?   
  Brīvība   
  Demokrātijas pagātne un tagadne   
Фрагмент работы

Vai pastāv demokrātijas vēsture?

Kopš 1980. gadu vidus dažādi notikumi ir pārvērtuši demokrātijas pētījumus no akadēmiskas specialitātes uz pētījumu, kas izraisa milzīgu vispārēju interesi. Pasaule sāka raudzīties uz demokrātiju pavisam citām acīm. Vairs nebija tik viegli kā pirms dažiem gadiem, atteikties no demokrātijas idejas kā neatbilstošas daudzu cilvēku vajadzībām un pieredzei. Cīņa par demokrātiju tagad ir viens no svarīgākajiem faktoriem praktiskajā politikā visā pasaulē, un tāda tā arī paliks turpmāk.
Pagājušās desmitgades demokrātijas kustības ir atstājušas indivīdus neapmierinātus, skaidrojot demokrātijas attīstību kontekstā ar pasaules vēsturi. Ir patiešām ļoti maz materiālu, kurus varētu atspoguļot kā “demokrātijas pasaules vēsturi”. “Demokrātija” ir vārds, kas izraisa īpašas jūtas gandrīz ikvienā indivīdā. Demokrātijas vēstures interesenti vēlas, lai vēsturnieki ne tikai parādītu demokrātijas paņēmienu pielietojumu pagātnē, vai demonstrētu demokrātisko vērtību eksistenci agrārajā sabiedrībā, vai arī izsekotu demokrātisko institūciju attīstību nesenā pagātnē. Vēsturniekiem vajadzēs darīt daudz vairāk: tiem būs vai nu jāatrod ideālas demokrātiskas sabiedrības modeļi pagātnē, vai arī jāatzīst, ka demokrātija ir mirāža, jo tā nekad nav pastāvējusi.
Divi vēsturnieki – Steve Muhlberger un Phil Paine - kā sākumpunktu saviem pētījumiem izvēlas indivīdu un to, cik vērtīgs viņš vai viņa ir. Vai ir kāds labums no viena vienīga0 indivīda? Vai indivīds var eksistēt viens? Nē. Indivīdiem ir nepieciešama sabiedrība – citu indivīdi palīdzība – lai varētu izdzīvot. Šis nenoliedzamais fakts tiek bieži lietots, lai noliegtu indivīda vērtību, kā arī lai attaisnotu visneiedomājamāko indivīda ļaunprātīgu izmantošanu. Šis fakts bieži vien tiek uztverts kā pašsaprotams gadījumā, kad, starp indivīdu un sabiedrības vajadzībām pastāv kāds konflikts, tad neapšaubāmi sabiedrības vajadzības tiks uzskatītas par pārākām pār indivīda vajadzībām. Indivīdi ir tikai sabiedrības biedri – tās locekļi jeb orgāni –kura tiek vērtēta daudz augstāk nekā indivīds.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1224086
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация