Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:496603
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.02.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Demokrātijas būtība    3
  Demokrātijas formas    4
  Demokrātijas vēsture    5
  Secinājums    8
Фрагмент работы

Jēdziens demokrātija cēlies no grieķu valodas vārdiem demos – tauta un kratein – vara, valdīšana. Citiem vārdiem sakot, šo vārdu varētu iztulkot kā tautas vara, vai arī tautas valdīšana.
Demokrātija ir valsts forma, kurā vara pieder tautai, kas to realizē tieši ar likumdošanas iniciatīvu, vai referendumos vai ar vēlētu pārstāvju starpniecību, kur valsts amatpersonas tiek ievēlētas un par savu darbību atskaitās vēlētājiem. Demokrātiju parasti saista gan ar valsti, gan nevalstiskām organizācijām.
Demokrātiskajā valstī tauta pati tieši vai netieši piedalās valsts politiskajā dzīvē. Demokrātiskajā valstī vara pieder tautai, tā ievēl sev tīkamu valdību, kas ir ievēlēta no tautas un ir atbildīga tautas priekšā par visiem paveiktajiem darbiem. Demokrātiskajā valstī pastāv vairākuma vara, tieši tāpēc, piemēram, vēlēšanās uzvar tieši tā politiskā partija, kas ir savākusi visvairāk vēlētāju balsis. Kad notiek valdības ievēlēšana, absolūtajam vairākumam pieaugušo ir tiesības piedalīties brīvās vēlēšanā, par savu nodoto vai nenodoto balsi nesaņemot atlīdzību vai sodu, balsošanai obligāti jānotiek aizklāti. Visām balsīm vēlēšanās ir vienāds svars. Priekšvēlēšanu aģitācijā visām kandidējošajām partijām jābūt vienādiem noteikumiem. Valstij ir jāgarantē visu tautas interešu izpausmi. Demokrātiskajā valstī ir arī daudzas nevalstiskas organizācijas, kas rūpējas par šo interešu īstenošanu, ja ar kādu no jomām nenodarbojās esošā valdība.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1183700
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация