Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:207653
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.10.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Depresija – no latīņu valodas depressio nozīmē nospiestība, nomāktība. Tas ir visu psihisko procesu aizkavējums, nomāktība. Tipiskos gadījumos sastopams depresijas sindroms – nomākts garastāvoklis, intelektuālais (domāšanas) aizkavējums un kustību (motoriskais) gausums. Raksturīgs izskats – nomākta cilvēka poza, dziļu skumju izteiksme sejā, cilvēks izskatās vecāks par saviem gadiem. Garastāvoklis saistīts ar smagu skumju, bēdu, nomāktības sajūtu, slimnieks sūdzas par bezcerību, dzīvesprieka trūkumu. Intelektuālais aizkavējums izpaužas lēnā domāšanā, gausā runā, tiek izmantoti īsiem teikumi, ir grūtībās saprast garāku stāstījumu vai sarežģītāk formulētus jautājumus un uz tiem pareizi atbildēt. Smagākos gadījumos intelektuālais aizkavējums var maldināt un ārēji līdzināties plānprātībai. Domāšanas gausums drīzāk pamanāms garīgā darba darītājiem, kuriem, iestājoties depresijai grūtāk veikt savus uzdevumus (izpildīt uzdevumus laikā, precīzi formulēt domu, atrast vajadzīgos vārdus); darbā viņi pieļauj izglītībai un parastajām spējām neraksturīgas un it kā nesaprotamas kļūdas. Dažkārt apkārtējiem par cilvēkiem depresijas stāvoklī rodas maldīgs priekšstats, ka vainīga ir pārpūlēšanās vai arī pavirša attieksme pret saviem pienākumiem. Iestājoties depresijai, mainās arī domu saturs, rodas depresīvas pārspīlēšanas idejas un slimnieks mokās ar mazvērtības sajūtu, uzskata sevi par nespējīgu, neveiksminieku, visur redz tikai grūtības un bezizeju, arī pagātni skata drūmās krāsās. Smagā depresijā slimnieki atsakās no uztura, kopšanas, ārstēšanas, piederīgo uzmanības, jo ir pārliecināti, ka nav pelnījuši; pret citiem bieži izturas sevišķi laipni, pat pazemīgi. Rodas depresīva depersonalizācija un derealizācija. Slimniekam var rasties pat domas par pašnāvību, tāpēc viņš pastāvīgi jāuzrauga, ja vajadzīgs, stacionāra apstākļos.
Depresija ir viena no biežāk sastopamajām psihisko slimību izpausmēm, attīstās maniakāli depresīvās psihozes, šizofrēnijas gadījumā pēc smagām psihotraumām kā arī involūcijas periodā un lielā vecumā. Depresijai ir tendence norisēt fāzēs. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация