Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:518153
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.11.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kādreiz politiķu aprindās plaši pazīstami bija šādi vārdi: “Kur sākas politika, tur morālei un ētikai nav vietas.” Iepriekšējās Saeimas(5., 6., un 7.) pat gluži labi iztika bez īpaša deputātu ētikas kodeksa. Līdz beidzot kāda entuziastu grupa 8. Saeimā nolēma, ka nepieciešams uzrakstīt uz papīra pareizas uzvedības normas mūsu tautas kalpiem, lai būtu kāda mēraukla priekšstāvju rīcības vērtēšanai, ja ne pašiem deputātiem, tad vismaz sabiedrībai.
Protams, ka jaunradītais kodekss izraisījis gluži pretējas reakcijas tieši pašu deputātu vidū. Kamēr vieni saka, ka nelasīšot vispār, tikmēr citi daudzina, ka ļoti rūpīgi ievērošot tajā minētās normas. Tā kā visiem valsts ierēdņiem rakstīti uzvedības noteikumi ir spēkā jau apmēram divus gadus, tad ir gluži saprotami, ka šāds kodekss ir noteikti vajadzīgs arī pašiem deputātiem, tāpēc ka salīdzinājumā ar citām profesijām, tautas kalpi atšķiras ar to, ka viņus nevar atlaist no darba par nepieklājīgu uzvedību vai vēlētāju piekrāpšanu. Arī Saeimas kārtības rullis nesoda par deputātu ētikas pārkāpumiem. Par politiķu mērauklu kalpo vēlētājs, tāpēc, ja deputāts publiski lamājas, tad ir pavisam skaidrs, ka pastāv tāda konkrēta sabiedrības daļa, kurai tas šķiet pieņemami. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация