Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:145045
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.01.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Narkomānija un toksikomānija    4
  Narkomānu skaits tuvākajās valstīs    7
  Pašnāvību deviantoloģiskās problēmas    8
  Pašnāvību teorētiskie aspekti    9
  Pašnāvību pašreizējās iezīmes    10
  Pašnāvību mirušo skaits uz 100000 iedzīvotājiem Latvijā    11
  Suicidālās uzvedības raksturojums Latvijā    13
  Suicidālās uzvedības pazīmes    14
  Pašnāvību cēloņi    15
  Suicīdu novēršanas starptautiskie aspekti    18
  Suicidālās uzvedības novēršana    20
  Netradicionālā reliģiozitāte    22
  Reliģijas brīvības princips un deviācijas izplatība    23
  Reliģijas nozīme sabiedrībā un netradicionālās reliģiskās kustības    24
  Reliģisko organizāciju un grupu klasifikācija    26
  Reliģiskās sektas un jaunās reliģiskās kustības Latvijā    27
  Sektas jēdziens un tās darbības deviantoloģiskie aspekti    28
  Sludināšana kā sektu struktūras kodols    29
  Sektu struktūras deviantīvās pazīmes    30
  Sektu līderis    33
  Sātaniskās sektas    34
  Nepilngadīgo noziedzības līmeņa analīze Rēzeknes pilsētā un rajonā no 1996.g. līdz 2000.g.    36
  Nobeigums    38
Фрагмент работы

Deviantoloģija, ja paklausās šo vārdu, tad liekas, ka tas ir svešs. Bet, ja zin izskaidrojumu, tad mēs saprotam, ka gandrīz katrs ir saskāries ar šo problēmu. Deviantoloģija – tā ir mācība par uzvedības sociālajām novirzēm.
Šo tēmu mēs izvēlējamies, jo tā ir bieži sastopama mūsdienās. Sabiedrībā īpaša uzmanība tiek veltīta dažādām sociāli nelabvēlīgām parādībām. Tas ir redzams īpaši pēdējos gados. Iemesli ir dažādi. Agrāk, padomju laikos, šādas problēmas tika slēptas. Sabiedrība ir kļuvusi neiecietīgāka pret šādām lietām u. c. Pētījumi liecina, ka daudzas no negatīvajām parādībām ietver sevī aizvien nelabvēlīgākas sekas. Noziedzība kļūst organizētāka, bīstamāka. Narkotiskajā apritē tiek sekmīgi apgūtas aizvien efektīvākas apreibināšanas eiforiskās vielas.
Par sociālajām deviācijām tagad tiek runāts atklātāk. Sabiedrība pie tām it kā sāk jau pierast. Bet to nedrīkstētu pieļaut. Lielu lomu šajā ziņā spēlē masu saziņas līdzekļi. Diemžēl masu saziņas līdzekļi ietekmē negatīvi cilvēkus, jo par slikto tiek runāts vairāk. Mēs domājam, ka šai problēmai ir jāpiesaista vairāk uzmanības. Jo tagad tā ir kļuvusi par dzīvei neatņemamu sastāvdaļu. To vajadzētu izsmelt no mūsu dzīves, vismaz tik daudz cik iespējamas mūsu spēkos.
Narkomānija (gr. Narkē – tirpums+manija – kaisle) ir patalpģiska tieksme un pieradums lietot vienu vai vairākas vielas, kas iedarbojas uz centrālo nervu sistēmu un izraisa smagas fiziskās un psihiski funkcionālās novirzes. Kad cilvēks slimigi atkarīgā stāvoklī no narkotiskām vielām, tam raksturīgos četros galvenās pazīmes:
1.Uzmācīga tieksme pastāvīgi vai periodiski atkārtot vielas lietosanu – tā daļēja vai pilnīgi nepāvarama psihiska atkarība no ierastas vielas;
2.Narkotiskas vielas devu, kas dod tolerances pieaugumu;
3.Nav iespējams attiekties no narkotiskās vielas tālākas lietošanas, jo pārtraukšana rada grūti paciešamus psihiskus un fiziskus traucējums – abstinenci, kuraizzūd, ieņemot atkārtotu vielas devu;
4.Saskarā ar bieži atkartojošos vielas ienemšanu sākaslietotaja periodiska vai sistemāiska intoksikāca, fiziskās un psihiskās veselības pasliktinasanās, kas ir bīstama ne tikai paša narkomāna veselībai, bet tāuzvedība klust bīstama apkārtējais sabiedrībai, jo atkarīgais ir spējīgs izdarīt noziegumus, lai iegūtu līdzekļus tālākai narkotisko vielu iegādei.
Starp narkomāniju un toksikomāniju ir tikai juridiska atšķirība, jo toksikomānija nozīmē pieradumu pie tādām vielām, kas nav atzītas par narkotisām un nav iekļautas narkotisko vielu sarakstā. Narkotiskās un toksiskās vielas maina cilvēka fizisko uzvedību un psihisko stāvokli – notiek halucinācijas, stimulācija, ilūzijas, turklāt toksiskās vielas spēcīgāk sagrauj cilvēkaorganismu.
Narkotiskas ir dabiskas un sintētiskas vielas, kuras paralizē cenrālās sistēmas darbību, remdē sāpes un veicina miegu. Ar narkotiskām vielām ir jasaprot gan narkotiskas, gan arī psihotropas un toksiskas vielas. Atkarības vielas iedalās – legālās un nelegālās. Pie legālām atkarības vielām pieder alkohols, nikotīns, kafija, tēja, šķidinātāji, medikamenti. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация