Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:314504
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.01.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Lēmumu pieņemšanas jēdziens, nozīme un būtība    4
  Lēmumu pieņemšanas process    7
  Lēmumu pieņemšanas metodes    11
  Secinājumi    17
  Izmantotās literatūras saraksts    18
Фрагмент работы

Saimniekošanas gaitā vadītājam jāpieņem daudzi un dažādi lēmumi. No lēmumu kvalitātes ir atkarīgi saimniekošanas rezultāti. Dienestu darba organizācija šajā ziņā nav izņēmums.
Nepieciešamība pēc lēmuma rodas tad, kad no esošā stāvokļa, esošās situācijas jāpanāk vēlamais stāvoklis, vēlamā situācija. Tie var būt gadījumi, kad veidojas novirzes no iepriekš sasniegtajiem rezultātiem, novirzes no plānotajiem rādītājiem, konkurences cīņa vai citas problēmas, kas prasa risinājumu.
Autore savā referātā apskatīs jēdzienu lēmumu pieņemšana plašā nozīmē, proti, kā daudzetapu procesu – darbības izvērtēšana un rīcības varianta izvēle kāda noteikta mērķa sasniegšanai vai problēmas risināšanai.
Referāta „Dienestu darba organizācijas lēmumu pieņemšanas pamatu analītiskā kultūra” mērķis ir izpētīt un izanalizēt lēmumu pieņemšanas pamatota, pareiza procesa veidošanas nepieciešamību.
Lai sasniegtu mērķi, autore izvirza sekojošus mērķus: izpētīt lēmuma pieņemšanas jēdzienu, nozīmi un būtību; apskatīt lēmumu pieņemšanas procesa etapus; iepazīties ar lēmuma pieņemšanas metodēm.
Mēs katru dienu pieņemam svarīgus vai mazāk svarīgus lēmumus, tomēr privātas personas izvēle un lēmums ietekmē vispirms personīgo un šaurā lokā piesaistīto cilvēku dzīvi. Vadītājam ir jāpieņem lēmumi par visu organizāciju un lemj par daudziem cilvēkiem. Līdz ar to jebkurš lēmums (efektīvs vai neefektīvs) var nopietni ietekmēt daudzu cilvēku likteņus.
Tā kā organizācijas vadītājs pieņem konkrētus lēmumus visos līmeņos, šo lēmumu pareizība vai aplamība var liktenīgi ietekmēt organizācijas darbību, tās dzīvotspēju neatkarīgi no tā, kuru jomu skar pieņemtais lēmums. Tāpēc ir ļoti svarīgi, lai ikviens vadītājs nemitīgi pilnveidotu savas spējas pieņemt lēmumus. Šo lēmumu nozīmīgums, kvalitāte un gaidāmās sekas ir galvenie kritēriji profesionālo spēju izvērtēšanā. Līdz ar ko katram vadītājam ir nepieciešams iepazīties ar lēmumu pieņemšanas teoriju.
Efektīvas vadīšanas pamatā ir optimāls resursu izlietojums. Jebkurš vadītājs ir atbildīgs par organizācijas īpašumiem, un tas, kā viņš izmanto resursus, ir viņa galvenais uzdevums un pamats viņa darbības vērtējumam. Tā kā resursi ir ierobežoti, nevar izmantot pilnīgi visas iespējas, no kurām uzņēmums varētu gūt labumu. Pirms resursi tiek izmantoti, ir jāizvēlas labākā iespēja, kā to darīt. Tikai pēc tam, kad ir pieņemts lēmums, var sākt plānot, veidot darbības stratēģiju un nosteikt darbības galvenos vizienus.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1179721
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация