Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:288459
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.09.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Cilvēkus visos laikos ir interesējuši dažādi paņēmieni, kā uzlabot savu veselību un iegūt vēlamo izskatu. Viena no šīm metodēm ir dažādas diētas. Pieņemts uzskatīt, ka par šo tēmu interesējas tikai sievietes, un eksistēt pat dažādi pētījumi par sieviešu attieksmi pret diētām. Ir atklāts, ka gandrīz 2/3 sieviešu savas dzīves laikā ir izmēģinājušas kādu diētu. Ir ļoti daudz dažādu diētu veidu, un līdz ar laiku mainās arī to popularitāte. Bija laiks, kad svara samazināšanai visbiežāk tika ieteiktas ābolu, rīsu un kefīra atslodzes dienas, tām sekoja ķīniešu, olbaltumu un Holivudas aktieru diētas. Tas nāca jau sarežģītākas – piem., ogļhidrātiem bagātu produktu lietošanas samazināšana uzturā. Mūsdienās diezgan populāra ir arī dalītā uztura diēta, Svara vērotāji u.c. aktivitātes. Šīs metodes savā dzīvesveidā cilvēki ievieš galvenokārt, lai uzlabotu savu ārējo izskatu, veselību liekot otrajā vietā un arī tikai labākajā gadījumā.
Šajā referātā pastāstīšu par savdabīgu diētu, kas ņem vērā cilvēku asinsgrupu īpatnības un atbilstoši tām arī piedāvā sastādīt ēdienkarti.
Lai cik dīvaini arī tas nebūtu, cilvēka dzīvē ļoti daudz ko nosaka viņa asinsgrupa: ieteicamos un kaitīgos produktus, fiziskās aktivitātes veidu, raksturīgās slimības un pat personības iezīmes. Tas viss ir saistīts ar mūsu senčiem tālā pagātnē. Ir pierādīts, ka pati pirmā asinsgrupa bija 0 asinsgrupa. Šajā cilvēces attīstības posmā pārtikā galvenokārt tika lietota gaļa. Kad sākās migrācija, tad pamazām izmainījās paradumi cilvēces pārtikas iegūšanas veidā – sākās lauksaimniecības periods un pārtikā arvien biežāk ienāca augu valsts produkti. Šajā laikā radās arī jauna asinsgrupa – A asinsgrupa. Turpinoties migrācijas procesiem, radās arvien jauni dzīves apstākļi un jaunas asinsgrupas. Klejotāju tautas, apmetoties uz pastāvīgu dzīvi, vietējiem iedzīvotājiem „piedāvāja” jaunu – B asinsgrupu. AB asinsgrupa ir visjaunākā un visretākā, radusies eiropiešiem sajaucoties ar austrumniekiem.
No bioloģijas zināms, ka dažādām asinsgrupām piemīt dažādas īpašības. Katrai asinsgrupai ir savs antigēns. Tas ir svarīgi asins pārliešanas procesā, jo nav iespējams cilvēkam pārliet jebkuras grupas asinis un cerēt, ka viņš izdzīvos. Katrā asinsgrupā atrodas vielas, kas veicina eritrocītu salipšanu, ja tiek pārlietas nesaderīgas grupas asinis, un tādā gadījumā cilvēks iet bojā. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация