Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:419554
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.08.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 18 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pareiza uztura principi
Ko nozīmē pareizs uzturs? Ne viens vien no mums ir centies uzdot šādu jautājumu. Tas kā mūsdienās ēd lielākā daļa cilvēku, norāda uz izteiktu zināšanu trūkumu vai arī nespēju, nevēlēšanos kaut ko mainīt savos ēšanas paradumos: ēd lielā steigā, uzņem sausu uzturu – sviestmaizes, ēd reti, ēdiens satur maz augļus un dārzeņus, uzņemtais ēdiens ir auksts, par maz uzņem šķidrumu.
Maltīte ir nozīmīga dzīves daļa – tā ir nepieciešama, un tai jābūt arī baudai. Saslimšana ar diabētu nedrīkst mainīt kādu no šiem priekšstatiem. Baudījums , ko gūst no ēdiena, būtu jāsaskaņo ar tā uzturvērtību.
Visas uzturvielas – tauki, ogļhidrāti, olbaltumvielas, vitamīni, minerālvielas, šķiedrvielas un ūdens – ir nepieciešamas veselības saglabāšanai.
Pirmais un galvenais nosacījums pareiza uztura uzņemšanai ir katru dienu uzņemt daudzveidīgu uzturu. Uzturā ieticams lietot vairāk graudaugu produktus (īpaši pilngraudu malumā) un kartupeļus. Ieteicamais graudaugu patēriņš dienā ir 800 grami. Vēlams ēst vairāk īpaši vietējos dārzeņus, augļus un ogas. Dienā jāpatērē vismaz 400 grami augļu, ogu un dārzeņu. Tas būtu viena glāze jebkuras ogas svaigā veidā. Skābpiena un piena dzērieniem dienā ir jāsastāda 500 – 750 ml, uzturā ieteicams lietot piena produktus ar pazeminātu tauku saturu. Piena produkti ir galvenie, kas dod nepieciešamās kalcija rezerves. Uzturā jālieto pākšaugi, zivis, liesa gaļa – galvenie olbaltumvielu saturošie produkti. Vēlamais liesas gaļas daudzums nedēļā ir 300 – 600 grami. Zivis ir jāēd vismaz reizi nedēļā. Svarīgi produkti, kas bagātina organismu ar fosforu, olbaltumvielām, nepiesātinātām taukskābēm. No zivīm visas ir ieteicamas, jo treknāka, jo bagātāka ar neaizvietojamām uzturvielām.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация