Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:271949
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.06.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Anotācija    2
  KANĀLU REZERVĒŠANA ATBALSTA JAUNUS PIELIKUMUS    4
  LABAS INTSERV ĪPAŠĪBAS    5
  INTSERV TRŪKUMI    6
  DIFERENCĒTIE PAKALPOJUMI    6
  DIFFSERV ARHITEKTŪRA    7
  Servisa nolīgums par līmeni (Service Level Agreement, SLA)    7
  Trafika modifikācija    8
  DiffServ lauka definēšana    8
  Tīklu resursu atdalīšana    8
Фрагмент работы

Internet piedāvā tikai ļoti vienkāršu apkalpošanas kvalitāti (Quality of Service, QOS): datu piegādi no viena punkta citu punktu pēc iespējas. Tā skaidri ir nepietiekami lai nodrošināt garantiju drošumam un ražotspējas, tāpat kā privātajā tīklā. Tādēļ, lai daudz adrešu izsūtīšana pa tikliem IP un reāla laika pielikumi varēja saņemt plašu izplatīšanu, Internet infrastruktūra ir jāmodificē tādā veidā, lai tas varētu atbalstīt atšķirīgus apkalpošanas līmeņus. Kompānijas līdz tam laikam nesāks izmantot vispārpieejamus IP tīklus kritiski svarīgiem pielikumiem, kas strādā ar datiem, balsi un multimēdiju informāciju, kamēr tie nesaņems aizsargātus, pareģotus, izmērāmus un garantētus pakalpojumus.

Apkalpošanas kvalitāte tiek noteikta kā tīkla (piemēram, pielikuma, saimniekdatora vai maršrutētāja) elementa spēja nodrošināt garantiju līmeni, ka prasības trafikam un apkalpošanai, tiks apmierinātas. Apkalpošanas kvalitātes atbalsts pieprasa visu tīklu līmeņu mijiedarbību, kā arī visus tīklu elementus «no beigām uz beigās». Tādējādi, apkalpošanas kvalitātes garantijas tiek noteiktas ar ķēdītes paša vājākā posma iespējām, kas sasaista nosūtītāju un saņēmēju.

Tomēr, pateicoties sen vedamam tiklu nozarē izstrādājumiem, tehnoloģiju jomā frame relay un ATM, daudzi nepieciešami QOS realizācijai IP tīklos mehānismi jau eksistē. Lieta ir ne tikai tajā, ka IP var nodoties pa frame relay un ATM tīkliem un, ar to pašu, efektīvi izmantot to apkalpošanas kvalitātes mehānismus, bet arī tas, ka IETF aizgūs šīm tehnoloģijām QOS koncepcijas un pārveidos tās ar pielietojuma mērķi tieši IP-trafikam. IETF izstrādāja divus standartus apkalpošanas kvalitātes nodrošinājumam: tā saucamie integrētie pakalpojumi (Integrated Services, IntServ) un diferencētie pakalpojumi (Differen-tiated Services, DiffServ).

KANĀLU REZERVĒŠANA ATBALSTA JAUNUS PIELIKUMUS

Tiecoties apmierināt augošo pieprasījumu uz multiraides izsūtīšanu IP-tīklos un apkalpošanu reālajā laikā jaunu pielikumu platam riņķim, IETF Integrated Services Working Group darba grupa paradīja iepriekšēju versiju (RFC 1633) arhitektūras un Internet protokolu paplašinājumam, kas nodrošina integrētos pakalpojumus, t.i. IP pakalpojumi reālā laikā un parasti IP pakalpojumi neatkarīgi no reāla laika. Saskaņā ar IntServ koncepcijām pielikumi var izvēlēties savām datu plūsmām jebkuru no apkalpošanas kvalitātēm liela skaita kontrolējamajiem līmeņiem. Tam pie bāziskiem IP servisiem pievienojas jaunie komponenti un mehānismi.

Apkalpošana reālā laikā pieprasa garantijas, un šīs garantijas nevar būt nodrošināti bez rezervēšanas. Rezervēšanas protokols (ReSerVation Protocol, RSVP) (RFC 2205) paredz, ka resursi ir rezervējami katrai datu plūsmai, kas pieprasa QOS, uz katra starpmaršrutētāju uz ceļa no nosūtītāja pie saņēmēja ar signalizācijas izmantošanu «no beigām uz beigās». Tas, savukārt, pieprasa datu glabāšanu uz maršrutētāja par katras konkrētas datu plūsmas stāvokli un, kā sekas, izraisa kardinālas izmaiņas kopīgā Internet modelī. Bez tam, tāds lēmums piedāvā pielikuma prasību pārraides veidu tīkla elementiem, kas ir izvietoti gareniski ceļam, un apmaiņas ar dienesta informāciju QOS starp tīklu elementiem un pielikumu.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация