Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:108741
 
Оценка:
Опубликованно: 02.02.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  DIPLOMĀTA BŪTĪBA    4
2.  DIPLOMĀTISKĀ IMUNITĀTE    5
2.1.  Diplomātiskās imunitātes reglamentējošie tiesību akti    10
  NOBEIGUMS    11
  IZMANTOTO AVOTU UN LITERATŪRAS SARAKSTS    13
Фрагмент работы

NOBEIGUMS
Diplomātisko sakaru dibināšana starpvalstu sadarbībā mūsdienās ieņem ļoti svarīgu lomu starptautiskajā ekonomiskajā un politiskajā arēnā, tāpēc diplomātiskā dienesta būtība reglamentēta gan starptautiskajos tiesību aktos, gan to ratificējumos valstiskā līmenī, lai atvieglotu un uzlabotu starptautisko sadarbību dažādos aspektos.
Kaut gan diplomātiskā imunitāte ir izveidota aģenta darbības interesēs un papildus aizsardzības nolūkos, ne vienmēr diplomātiskā dienesta pārstāvji rīkos taisnprātīgi un ievēro arī uz viņiem attiecināmos valsts likumus. Tā, piemēram, 2016. gadā izcēlās skandāls, kur aizdomās par smagu miesas bojājumu nodarīšanu tika apsūdzēti Irākas diplomāta dēli. Šādā situācijā akreditētā valsts lūdz nosūtītājai valstij atcelt diplomātisko imunitāti, lai personas varētu saukt pie atbildības, vai arī nosūtītāja valsts lemj par diplomātiskā aģenta atsaukšanu uz mītnes zemi, lai tur personas sauktu pie atbildības, protams, tiek skatīts jautājums par imunitātes anulēšanu.
Pētot aktuālās tiesību normas autore secināja, ka:
1. diplomātiskā dienesta pārstāvji ir ne tikai diplomāti, bet arī personas, kuras ieņem ierēdņu amatus Ārlietu ministrijas centrālajā aparātā, personas, kuras stādā diplomātiskajā vai konsulārajā pārstāvniecībā ārvalstīs, bet viņām jābūt piešķirtam diplomātiskajam rangam. Tās ir arī personas, kuras uz laiku norīkotas aizvietot: valsts augstāko amatpersonu, Saeimas prezidiju un Rīgas domes priekšsēdētāja ārlietu padomnieku funkcijas un viņu diplomātiskā protokola nodošanas funkcijas, kā arī Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāta un darbinieku funkcijas.
2. Visas tās priekšrocības, kuras bauda diplomātiskā dienesta aģents, bauda arī viņa ģimenes locekļi un daļēji arī viņa saimnieciskie darbinieki, kuri dodas kopā ar viņu uz nosūtītājas valsts pārstāvniecības rezidenci. Arī pārstāvniecības telpām un diplomātiskajai korespondencei piemīt imunitāte.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1383803
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация