Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:668786
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.06.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 15 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Фрагмент работы

Secinājumi:
Latvijā diskriminācijas izpēte, analīze ir tikai attīstības posmā. Pēc iestāšanās Eiropas Savienībā parādījās lielāka iniciatīva šī jautājuma izvēršanā. Līdz ar to ir diezgan grūti vērtēt diskriminācijas reālo situāciju darba tirgū. Ir izveidotas gan valsts, gan nevalstiskās organizācijas, veicināti dažādi projekti, tomēr aktivitātes kapacitāte nav salīdzinoši liela, līdz ar to diskriminācijas tēma Latvijas darba tirgū ir maz atklāta.
Salīdzinoši neliela ir informētība par atšķirīgas attieksmes aizliegumu gan no darba devēju, gan pašu darbinieku puses. Šis faktors kavē diskriminācijas pastāvēšanas novēršanu. Nav skaidri zināmi faktori un situācijas, kad izpaužas atšķirīgas attieksmes aizliegums. Svarīga loma šeit ir tieši atbildīgajām instancēm, piemēram, Valsts darba inspekcija, Tiesībsarga birojs.
Latvijā nevarētu nodalīt kādu konkrētu nozari vai darba vietu, kurā varētu izpausties atšķirīgā attieksme. Lielākoties diskriminācijai varētu būt pakļauti darbinieki vecuma faktora un invaliditātes faktora dēļ.
Uzņēmumā darbiniekiem palīdzēt risināt diskriminācijas jautājumus varētu palīdzēt dalība arodbiedrībās vai arī uzticības personas.
Tiesiski cilvēku tiesības ir pasargātas no iespējamās diskriminācijas, tomēr likumos ir noteiktas tikai galvenās pamatnostādnes, kas pilnībā neatklāj visas nianses.
Priekšlikumi:
Attīstīt vairāk projektu, kurā tiek iesaistīts lielāks cilvēku skaits. Šādos projektos runāt gan par pastāvošajiem noteikumiem, tiesiskās aizsardzības iespējām. Veicināt sabiedrības attīstību arī ar pašu darba devēju palīdzību.
Atbildīgajām institūcijām veikt vairākus pētījumus, izvēršot gan diskriminācijas metodes, gan darbinieku aptaujas. Veikt arī tiešas pārbaudes darba tirgū.
Vadošie darba sludinājumu portāli var sniegt izziņas diskriminācijas jautājumos. Tas pats attiecas arī uz Valsts nodarbinātības aģentūru.
Izveidot mājas lapu tieši diskriminācijas tēmai. Tajā var iekļaut jaunāku informāciju, izveidot forumu, piedāvāt aizpildīt anketas. Līdz ar to varēs veidot vadlīnijas situācijas izpētei un variantu izstrādei.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1128718
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация