Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:449116
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.01.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Iztirzājums    4
1.  Domāšanas attiecības ar valodu    4
2.  Valoda    8
A)  Dabiskās un mākslīgās valodas    8
B)  Daudznozīmība    9
C)  Neverbālā komunikācija    10
3.  Valodas attiecības ar runu    11
A)  Ārējā runa    12
B)  Iekšējā runa    12
4.  Runas attiecības ar domu    14
  Nobeigums    16
  Literatūras saraksts    18
Фрагмент работы

Cilvēka izziņu , galvenokārt nosaka aktīvs un mērķtiecīgs īstenības
izpratnes process . Taču šis process var īstenoties ar informāciju , kas iegūta ar maņu orgānu palīdzību , bet tālāko analīzi nodrošina domāšanas process . Lai domāšanas procesa rezultātus varētu fiksēt , tam nepieciešams kāds universāls līdzeklis . Šāds universāls līdzeklis ir vārds, vēl jo vairāk , tā ir valoda . Tā ir pilntiesīga visu mūsu domu līdzautore . Domas izsaka ar valodu un valoda ir mūsu domas veidošanas līdzeklis . Vārda plašākajā nozīmē valoda ir jebkura zīmju sistēma , kuru lieto informācijas pārnešanai , glabāšanai un apstrādei , vārda šaurākajā nozīmē valoda ir cilvēku domāšanas un sazināšanās līdzeklis . Līdz ar to , vienalga vai mēs domu izsakām mutvārdu runā , rakstveidā vai domājam klusībā , tā vienmēr izpaužas tikai un vienīgi uz valodas bāzes . Tātad pamats ir apgalvot , ka valoda ir universāla visai cilvēcei .
Iepriekšējos gadsimtos valodas jautājumi filosofijā nebija centrālie , tikai 20 . gadsimtā parādās fundamentālas valodas koncepcijas . Valodniecība kopš 19 . gs . pirmā ceturkšņa ir patstāvīga zinātnes nozare ar savu pētīšanas priekšmetu , uzdevumiem un metodēm . Taču tas nenozīmē , ka iepriekšējos gadsimtos netika uzrādītas ar valodu saistītās problēmas . Jau Platons “ Faidrā “ runā par runāšanas mākslu , tās dažādiem aspektiem , vēl sīkāk to apskata F . Bēkons savā mācībā par elkiem ( tirgus elks ) , norādot uz jēdzienu daudznozīmību . Ļoti bagātīgu apcerējumu ir uzrakstījis V . Humbolts , kurš apskatīja vispārīgo valodniecību , tās būtību , funkcijas un valodu uzbūves universālās iezīmes . Mūsdienu valodas filosofija nav tikai un vienīgi filosofija par valodu , tā ir filosofija , kas runā par pieredzi , jēgu , vēsturi , cilvēka esamību , komunikāciju , sabiedrību , varu , raugoties uz šīm tēmām no valodas skatpunkta . No šāda viedokļa , valodas izpratne ir nesalīdzināmi mainījusies un paplašinājusies salīdzinājumā ar agrākajiem gadsimtiem .
Viena no mīklām mūsdienās ir valodas rašanās . Līdz pat 18 . gadsimtam Eiropā pastāvēja viedoklis , ka cilvēka instinkti ir sekmējuši valodas izcelšanos , taču mūsdienu valodniecība atzīst , ka arhaiskās valodas ir tikpat pilnīgas un sarežģītas kā jaunās . Valodai nav progresējošas vēstures. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1213851
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация