Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:521799
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.11.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 40 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Secinājumi
Darbā tika apskatīti četri no astoņpadsmit Karla Doiča izvirzītajiem drošības kopienas kritērijiem- dzīvesveida līdzība, savstarpējā lojalitāte un atsaukšanās, ekonomiskie sakari un kopēji ārējie draudi. Šie kritēriji sevī ietver gan sociālus, gan politiskus, gan arī ekonomiskus nosacījumus, kuriem izpildoties reģionā var runāt par drošības kopienas esamību. Atbildot uz darba pētniecisko jautājumu, jāsecina, ka Skandināvijas valstu starpā pastāv drošības kopiena.
Apskatot pētījumus par reģiona iedzīvotāju vērtību sistēmām un uzskatiem, var secināt, ka iedzīvotāju dzīvesveidi Skandināvijas valstīs ir līdzīgi. Protams, šo parādību var saistīt ar globalizāciju, tomēr lielāka ietekme uz to ir bijusi kopīgajai vēsturei. Arī valoda šajā reģionā ir vienojošs elements. Reģionā ir novērojama pastāvīgā cilvēku migrācija, kas veicina vērtību un uzskatu apmaiņu. Kā sadzīvisku piemēru var minēt to, ka Skandināvijas valstīm ir kopīgi TV kanāli (izņēmums ir Islande).
Pētot savstarpējo lojalitāti un atsaukšanos, tika apskatīta Skandināvijas valstu dalība starptautiskajās organizācijās, ar uzsvaru uz reģionālajām organizācijām. Tas, ka šīs valstis ir spējušas izveidot tik daudzas organizācijas, kas aptver ļoti pašu sociālu, ekonomisku, politisku jautājumu kopumu, liecina par to, ka valstu starpā pastāv aktīva sadarbība, kuras pamatā ir solidaritāte, interešu apvienošana kopīga labuma meklēšanai. Atbalsts un savstarpējā atsaukšanās vislabāk atspoguļojas krīzes situācijās, tādēļ kā piemērs tika apskatīts Skandināvijas valstu rīcība Islandes finansiālās krīzes gadījumā. Šajā krīzē varēja novērot tūlītēju reakciju no Skandināvijas valstu puses, sniedzot morālu un finansiālu atbalstu, kā arī izveidojot Islandes krīzes darba grupu. Izpētot dalību starptautiskajās organizācijās (īpaši ANO), var secināt sekojošo. Lai arī Skandināvijas valstu vidū joprojām ir spēcīga reģionālā sadarbība, agrāk starptautiski atzītais un atpazītais Ziemeļvalstu kopējais viedoklis vairs spilgti neiezīmējas starptautiskajā politikā, jo tas pazūd zem ES kopējā viedokļa.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация