Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:138991
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  DVD    4
  DVD ātrumu salīdzinājumi    7
  DVD video    9
  Citi DVD formāti    12
  DVD jaunumi    16
  DVD drošības standarti un reģioni    18
  Secinājumi    20
  Izmantotā literatūra    21
Фрагмент работы

Tēmu izvēlējos rakstīt tāpēc,ka tā priekš manis likās saistoša un gribējās uzzināt vairāk par to! ka līdz šim man ar DVD iekārtām nav bijis nekāda sakara un gribējā uzzināt kaut ko vairāk par šo tehnoloģiju. Darbā centos apkopot informāciju par DVD standartiem, salīdzināju ar parasto disku standartiem, kā arī ir atrodams uz doto brīdi jaunākās tehnoloģijas.
Var droši teikt, ka DVD rakstītājs vairs nav ierīce, kas uzskatāma par greznību, drīzāk jau par nepieciešamību. Ja tipiska CD-RW iekārta šobrīd maksā ap Ls 15, tad lētāko DVD rakstītāju cenas jau svārstās Ls 30-40 robežās. Tātad, iegādājoties jaunu datoru vai uzlabojot esošo, jau reāli ir jāapsver iespēja iegādāties DVD rakstītāju. Tagad jau tas ir pat izdevīgāk, nekā iegādāties tikai parasto CD-RW ierīci!
DVD diski nodrošina daudz skaidrāku un kvalitatīvāku attēlu, kā lāzerdiski (LD) un daudz spilgtāku, piesātinātāku skaņu, kā CD diski. Bez tam DVD diski dod izvēles iespējas. Ir iespēja izvēlēties no kāda rakursa noskatīties filmas scēnu, pateicoties tam, ka viena un tā pati scēna tiek uzņemta no dažādiem kameras atrašanās lenķiem. Tādā veidā, vienu un to pašu filmu var skatīties, piemēram, ar vardarbības sižetiem vai bez tiem, bet vienas un tās pašas filmas sižetu var neticami izmainīt.
DVD (Digital Versatile Disk) ir CD-ROM lielais brālis. DVD diskos ir iespējams glabāt līdz pat 26 reizes vairāk datu nekā salīdzinot ar parastajiem CD-ROM diskiem, informācijas ieraksta blīvums ir daudz lielāks.
Parasti Vienslāņa DVD disks var glabāt 4,7 GB datu. Bet tā nav galējā robeža - DVD diski var tikt izgatavoti pēc divslāņu standarta, kas ļauj vienas puses ietilpību palielināt līdz 8,5 GB. Bez tam, DVD diski mēdz arī būt divpusēji, kas palielina viena diska ietilpību līdz 17 GB. Lai nolasītu DVD diskus, ir nepieciešama jauna diskiekārta, bet tā tik pat labi lasa arī vecos CD-ROM diskus un CD audiodiskus.
No ārpuses DVD disks nearko diži neatšķiras no parastā kompaktdiska, tas tāpat ir 12 cm diametrā, 1,2 mm biezs un ar caurumiņu vidū. Kā jau zinām uz parastās CD matricas var saglabāt tikai vienu slāni ar informāciju. Šeit arī slēpjas atšķirība, jo DVD ir iespējami divi ierakstu slāņi, kā arī tie var būt ierakstāmi un nolasāmi no abām pusēm. Neskatotie uz to divslāņu DVD nevarēs ierakstīt gluži divreiz vairāk informācijas kā uz vienslāņu DVD diska, jo uz vienslāņu diska var saglabāt 133 minūtes mpeg2 video, turpretī uz divslāņu DVD vienas puses var ierakstīt 121 minūti, kautgan protams ietilpība ir ievērojami lielāka, jo ir ierakstīts uz abām diska pusēm un tas satur 242 mpeg2 video (protams jebkuru citu informāciju arī).…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация