Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:799232
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.05.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 16 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Фрагмент работы

TNK
Transnacionālas korporācijas (TNK) ieņem būtisku lomu Norvēģijas ekonomikā. Pēc aptuvenām aplēsēm, 1/3 no privātā sektorā nodarbinātajiem strādā uzņēmumos (ar vairāk nekā 10 darbiniekiem), kas pieder ārvalstīm vai atrodas Norvēģijas īpašumā un uzskatāmi par TNK. Kolektīvo līgumu sistēmu lielā mērā ietekmēja pieaugoša internacionalizācija, tirgus konkurence un arī būtiskas izmaiņas, kas var būt saistīts ar TNK stratēģijām, kuru nozīme uzsvērta Dž. Danninga koncepcijas 5. stadijā.
Par lielākajām transnacionālajām kompānijām Norvēģijā tiek uzskatītas: Statoil ASA, Statkraft, Hydro, Telenor Group, DnB NOR ASA, Storebrand, Orkla, Seadrill, Yara International, ExxonMobil Norge, NorgesGruppen u.c. Lielākā daļa no šo kompāniju akcijām ir Norvēģijas īpašumā, tā piemērām Statoil korporācijas gadījumā Norvēģijas valdībai pieder 67 % no akcijām.
No kopējo uzņēmumu skaita Norvēģijā ir aptuveni 6000 ārzemēm piederošu akciju sabiedrības ar daudzām papildus filiālēm. Ārvalstu uzņēmumi veido apmēram 25% no visiem vērtības radīšanu Norvēģijā un aptuveni 20% no darba. Norvēģijā vērojama spēcīga izaugsme ārvalstu investīcijām pēdējo desmit gadu laikā, salīdzinot ar daudzām citām valstīm.

Investīciju politika
No stadijas lielā mērā ir atkarīga pieņemošās valsts investīciju politika. Norvēģijas valdība īsteno atklātu nostāju attiecībā uz ārvalstu investīcijām naftas rūpniecībā, mazāk attīstītajiem reģioniem un kontinentālām nozarēm. Norvēģija nepiedāvā nozīmīgus nodokļu atvieglojumus investoriem (ne ārvalstu, ne iekšzemes). …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1360933
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация