Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:264512
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.05.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ritma izšķirošā nozīme; metra regulārā pulsācija vai bīts (angļu val. beat – pulsācija); melodiski akcenti, kas izraisa viļņveida kustības sajūtu, t.s. svings (angļu val. swing – šūpošanās); īsu motīvu (rifu) ostinato veida atkārtošanās, kas izraisa it kā jautājuma un atbildes rakstura sasaukšanos; specifiski intonēšanas paņēmieni ar 3., 5. un 7. pakāpes lejupejošiem glissando, t.s. blūza notis (angļu val. blue notes – skumjās notis);spriegs, piesātināts, t.s. karstais skanējums (angļu val. hot sounding); visplašākā tembra krāsu spektra un skaņu atdarinošo elementu izmantošana; improvizācija, kas pieļauj ritma, melodijas un tembra zīmējumu plašu variēšanu skaņdarbā noteiktās struktūras shēmas ietvaros.

Džeza harmonija balstās uz Eiropas funkcionālo sistēmu. Mažora-minora skaņkārta paliek par pamatu, uz kura rodas džeza harmonija. Tiek izmantotas arī visas pārējās skaņkārtas, kuras sastopamas mūzikas praksē (doriskā, frīģiskā, līdiskā, miksolīdiskā, melodiskā, harmoniskā). Svarīga džeza harmonijas sastāvdaļa ir alterācijas, hromatismi un hromatiskā gamma, kuras elementi nereti tiek izmantoti basa līnijā, bieži pēc ostinato principa.
Katram džeza muzikantam jāzina harmoniskie apzīmējumi. Akordu apzīmējumiem izmanto burtus, ciparus un zīmes. Par pamatu izmanto arī akordu pakāpju apzīmējumus, pierakstītus ar romiešu cipariem. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация