Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:904861
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.10.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Saturs    2
  Fusion vēstures pirmsākumi    3
  Fusion turpinātāji    5
  Fusion mūzikas stilistika    6
  Izmantotās literatūras saraksts    7
Фрагмент работы

1960. gadā Trompetists un komponists Mails Deivs aizsāka fusion virzienu džezā. Viņš bija klausījies Džimiju Hendriksu un Džeimsu Braunu un secinājis, ka savā mūzikā vēlas attīstīt mazāk abstraktu, vairāk uz ģitārām orientētu skanējumu. Viņa interesi saistīja arī jaunās skaņas iespējas, ko piedāvāja elektroniskie instrumenti. Viņš ir arī cool jazz, bebopa, modālā džeza aizsācējs.
Pirmais Mailsas Deivisa eksperiments tika dokumentēts 1968. gadā viņa albumā “Miles In The Sky” dziesmā “Stuff”. Šajā albūmā Deiviss spēlējās ar roka ritmiem un elektriskajiem instrumentiem. Ar Herbie Hancock pie elektriskajām klavierēm un Tony Williams spēlējot fanka ritmu, dziesma “Stuff” kļuva par fusion stila aizsācēju.
Tomēr fusion kustības galvenais stimulējošais spēks bija Mailsa Deivisa albūms „Bitches Brew”. Šis dubultalbums tika izdots 1970. gadā un nepieredzētā skaitā pievērsa roka auditorijas uzmanību (pirmajā gadā pārdoti 500 000 eksemplāru). Ģitārists Karloss Santana atceras, kā pirmo reizi klausījies šo albumu: "Domāju, ka šīs ir Ņujorkas skaņas - taksometri, ēku kanjoni, cilvēki un viss lielpilsētas spēks, enerģija un uzbudinājums. Un es toreiz zināju, ka Mailss ir jaunais ercenģelis, kurš vēstī par jaunās ēras rītausmu, skaņu un krāsu revolūciju."
Daudziem mūziķiem nepatika šī jaunā mūzika, viņi pretojās jaunajam virzienam, kuram tik ļoti sāka sekot Mails Deivs, saksofonists Charles Lloyd un citi.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация