Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:292643
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.07.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Izlasot „Dvēseļu puteni” mani pārsteidza Vanagu dzimtas stiprās saites un savstarpējā mīlestība. Iespējams, ka tas ir tāpēc, ka, manuprāt, mūsdienās tā ir reta parādība, ka dzimta ir tik vienota un gatava uz visu, lai aizstāvētu savus dzimtas locekļus. Protams, ka viņiem bija daudz dažādu problēmu, kā arī gadījās arī nesaskaņas vai atsvešināšanās, ko izraisīja lielais attālums un tas, ka ne jau vienmēr viņi dzīvoja kopā. Īpaši kara laikā bija grūti apciemot vienam otru, taču neskatoties uz to, reizi pa reizei viņi atrada tam laiku, tādējādi nesaraujot savas dzimtas saites, bet gan paplašinot tās.
Vanagu tēvam un mātei bija divi dēli Edgars un Artūrs. Viņu dzimta nebija liela, taču viņi bija vienoti un mācīja viens otru, ko apliecina viņu dzimtas tēlojums romānā „Dvēseļu putenis”.
Ļoti spilgti mīlestība vienam pret otru izpaužas romāna sākumā, kad, kurzemniekiem ceļoties bēgļu gaitām, vāci nošauj Vanagu māti. Visu triju dzimtas vīru sirdīs deg nedzēšams asins naids: „Vienmuļīgi bez gala un reizē pilns draudu kā nelokāms likteņa vēlējums iet vecais sienas pulkstenis. Un mūsu asiņu balss, piebalsodama neatlaidīgi pulksteņa draudēšanai un tai atsaukdamās, kaļ deniņos, zvana ausīs, dun sirdīs un saka bez stājas: „Aci pret aci, zobu pret zobu, aci pret aci, zobu pret zobu!””…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация