Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
Особые предложения 2 Открыть
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:830304
 
Оценка:
Опубликованно: 31.01.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Dzimumu atšķirības un socializācija    4
  Homoseksualitāte kā dzimumu normu pārkāpums    4
  Galvenās atšķirības    5
  Vīrieši    5
  Sievietes    5
  Dzimuma aizspriedumi    7
  Secinājumi    8
  Izmantotā literatūra    9
Фрагмент работы

Tods Nelsons (Todd Nelson) savā grāmatā " THE PSYCHOLOGY OF PREJUDICE."izšķir divu veidu seksismu: naidīgu un labvēlīgu.
Naidīgas seksisms ir negatīva attieksme, kas ietver ietver sevī ticību par sieviešu nepilnvērtību, zemu kompetences līmeni un zemāku intelekta līmeni ,salīdzinot ar vīriešiem.
Labvēlīgs seksisms tiek uzskatīts par tradicionālo uzskatu sistēmu par sievietēm, kas rada pozitīvas emocijas ikvienā, kas to piedzīvo. Tomēr šis seksisma veids atbalsta stereotipisku uztveri un ierobežo sievietes, jo tas balstās uz pieņēmumu par vīriešu pārākumu.
Vīrietis vai sieviete vienlaicīgi var parādīt gan naidīgu, gan labvēlīgu seksismu pret dažādām sievietēm (divdomīgs seksisms). Ambivalenti seksistI negatīvi reaģē uz dažām sievietēm un stereotipiski pozitīvi - pret citām, savukārt tie, kas nav seksisti, sievietes nedala kategorijās un neatbalsta šādus dzimumu stereotipus.

Secinājumi
Mūsu dzimumu lomu ietekmē milzīgs ārējo faktoru skaits kopš dzimšanas. Mēs novērojam mūsu vecāku un citu pieaugušo uzvedību, mēģinot atdarināt cilvēkus no viņu dzimuma, spēlējot noteiktas spēles. Masu mediji mūsu sabiedrībā rada sievišķības un vīrišķības stereotipus, ko mēs nevaram ignorēt. Katrs dzimuma pārstāvis uzvelk uz seivs, ar sabiedrību noteikto, lomu, pārņem vajadzīgas rakstura īpašības, kuras arī noteica sabiedrība. Jo vēl Z. Freids uzskatīja, ka bērns piedzimst biseksuāli, tātad bez sava dzimuma apziņas. Dzimumapziņu bērnam veido vecāki, ievērojot viņa bioloģisko dzimumu. Vecāki audzina bērnu diktējot savas uzvedības normas, to pašu dara sabiedrība. Bērnam paliek tikai izlemt vai atbilst tām normām un prasībām vai atškirties un meklēt citu lomu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация