Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:248686
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.04.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 17 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    6
I.  Teorētiskā daļa    8
1.  Psoriāze, tās veidi un ārstēšana    8
2.  Psoriāzes ietekme uz dzīves kvalitāti    18
  Priekšlikumi un ieteikumi    21
II.  Pētījuma daļa    22
1.  Pētījuma metode    22
2.  Pētījuma datu analīze    23
  Secinājumi    33
  Izmantotās literatūras saraksts    34
  PIELIKUMI    36
Фрагмент работы

Secinājumi
Veicot šo pētījumu, tika veikts secinājums, ka psoriāze ir aktuāla ādas slimība, kura spēj vistiešākajā veidā ietekmēt psoriāzes pacientu dzīves kvalitāti.
Laicīgi diagnosticēta psoriāze mazāk spēj ietekmēt psoriāzes slimnieku dzīves kvalitāti, jo savlaicīgāk slimība tiek diagnosticēta, jo ātrāk ir iespējams uzsākt ārstēšanu.Taču ņemot vērā dārgās medikamentu cenas, kuras ietekmē šos slimniekus vistiešākajā mērā, liela daļa izvēlas tos neiegādāties, kā rezultātā rodas neapmierinātības izjūtas gan pret sevi, gan sabiedrību. Lielā mērā dzīves kvalitāti ietekmē nezināšana par savu slimību, kad uzturā tiek lietoti produkti, kuri izsauc psoriāzes saasināšanos, un pats psoriāzes slimnieks nesaprot, kādēļ ir noticis saasinājums. Psoriāzes slimnieki labāk izvēlas atrasties vieni vai kopā tikai ar pazīstamiem cilvēkiem, lai izslēgtu kauna sajūtu par savu ķermeni, kas ir arī iemesls kādēļ šie cilvēki izvairās no sabiedriskām vietām un pasākumiem. Ik dienas psoriāzes slimniekiem nākas saskarties ar sabiedrības negatīvo un nosodošo attieksmi, kura ir izveidojusies no nezināšanas par šo saslimšanu. Šie slimnieki tiek daļēji izraidīti no sabiedrības savas nepievilcīgās ādas dēļ, jo sabiedrība uzskata, ka psoriāze ir lipīga. Šāda veida attieksme no sabiedrības puses arī rada šo psoriāzes slimnieku ieslīgšanu sevī un noslēgšanos, jo vieglāk ir palikt vienam un neredzētam.
Lai saliedētu psoriāzes slimniekus ar sabiedrību uzskatu, ka ir plašāk jāaktualizē 29. oktobrī atzīmējamā Pasaules psoriāzes diena, kā arī jārīko dažāda veida prezentācijas, ar kuru palīdzību psoriāzes slimnieki tiktu integrēti sabiedrībā.

Atbildot uz pētniecības jautājumu: Kā psoriāze ietekmē dzīves kvalitāti? – var teikt, ka tā ietekmē psiholoģiski, fizioloģiski un estētiski.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация