Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:399884
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.03.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Visdrošākais veids kā noslēgt īres līgumu ir vēršoties pie notāra. Pirms tam abas puses kopā sagatavo īpašuma pieņemšanas/nodošanas aktu, kurā norāda skaitītāju rādījumus, telpu stāvokli, norāda bojājumus un defektus, ja tādi ir, kad īrnieks pieņem īpašumu. Telpu apskate un akta sastādīšana ir būtiska, lai vēlāk nerastos vajadzība skaidroties par telpu remontēšanu un uzlabojamu veikšanu, lai gan īrnieks nav bijis vainīgs pie sabojāšanas. Tas attiecināms arī uz kaut kādām īpašumā esošām iekārtām, svarīgi norādīts kādā stāvoklī tās tiek nodotas kopā ar īpašumu.
Latvijā īres līgumu ierakstīšana zemesgrāmatā nav visai populāra, neskatoties uz to, ka tas pasargā gan īrnieku, gan dzīvojamās telpas īpašnieku. Priekšrocība ir tāda, ka zemesgrāmatā reģistrēti līgumi ir saistoši attiecībā pret trešajām personā. Īrniekam tā ir aizsardzība – ja tagadējais īpašnieks pārdos īpašumu, nākamajam īpašniekam būs jārēķinās ar īrnieku. Nākamajam īpašniekam būs saistoši tie līguma noteikumi, kas jau ir noslēgtajā īres līgumā, ja tas būs ierakstīts zemesgrāmatā.
Viena no priekšrocībām, sagatavojot īres līgumu pie notāra, ir iespēja slēgt to kā notariālu aktu, pašā dokumentē pielīgstot iespēju prasīt bezstrīdus piedziņu īres maksai, ja tā netiek samaksāta. “Ja īrnieks vai nomnieks nav samaksājis, izīrētājs vai iznomātājs vēršas pie notāra, prasot izpildakta izdošanu. Tālāk uzreiz var vērsties pie tiesu izpildītāja. Tik vienkāršs ir process, ja līgums ir slēgts kā notariāls akts.
Ļoti būtiski, ka, slēdzot īres līgumu, abas puses izprot līgumā minētos noteikumus un apzinās sekas, parakstot pašu sagatavotu līgumu. Atkāpties no labprātīgi noslēgta darījuma vēlāk nevar, ja pēkšņi tiek secināts, ka kāds noteikums vairs nav izdevīgs. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1384808
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация