Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:362877
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Džonatana Svifta (1667-1745), Īrijas galvaspilsētā Dublinā dzimuša anglikāņu garīdznieka, lieliskais darbs ,,Gulivera ceļojumi” (1726) pirmo reizi publicēti anonīmi ar nosaukumu „Lemjuela Gulivera, sākumā ķirurga, vēlāk vairāku kuģu kapteiņa, ceļojumi pie dažādām tālām pasaules tautām”. Šī grāmata ir gan ceļojuma piezīmju un utopiskās literatūras parodija, gan satīra par autora laika Angliju un Eiropu - tā ļoti asi šaustīja visas cilvēces dažādos netikumus, iegribas un muļķības.
Svifts darbojās par toriju valdības politisko žurnā­listu Londonā un cerēja, ka tiks paaugstināts par bīskapu. Taču viņa darbs „Mucas pasaka”, kas bija asa satīra par sašķeltās baznīcas iekšējām nesaskaņām, aizvainoja Jorkas arhibīskapu, un gaidītā paaugstinā­juma vietā 1713. gadā karaliene Anna viņu iecēla par Dublinas Svētā Patrika katedrāles dekānu. Sviftu tāda nepateicība aizvainoja, un viņš jauno norīkojumu uzskatīja par izsūtījumu trimdā.
Vai var uzskatīt par nejaušību, ka Gulivera piedzīvo­jumu stāstītājs - godīgs, labi izglītots, vienkāršs un vaļsirdīgs kuģa ķirurgs - no labsirdīga cilvēka pamazām pārvēršas mizantropā? Četri ceļojumi ir naivā Gulivera pakāpeniska iepazīšanās ar cilvēku dabu: sīkumainu naidu gan politikā, gan personiskajās attiecībās, fizisku un garīgu notrulināšanos, intelektuālus maldus un vispārēju izvirtību. Pamazām cilvēki Guliverā izraisa aizvien lielāku pretīgumu, viņš saskata, ka tie ir bez­idejiski, fiziski un garīgi samaitāti, un galu galā identificē viņus ar atbaidošajiem jehūziem.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация