Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:335944
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Džordža Herberta Mīda biogrāfija    4
  Džordža Herberta Mīda galvenie darbi    6
  Nozīmīgākie jēdzieni, to skaidrojums    7
  Nobeigums    12
  Izmantotā literatūra    13
Фрагмент работы

Džordžs Herberts Mīds ir dzimis 1863. gada 27. februārī dienvidu Hadlejā (South Hadley) Masačūsetsā un nomira Čikāgā Illinoisā 1931. gada 26. aprīlī. Viņš bija otrais bērns Hiram Mīdam (Hiram Mead), kurš bija draudzes mācītājs un dienvidu Hadlejas baznīcas priesteris, un Elizabetei Storrai Billingai (1832 – 1917). Džordža Herberta vecākā māsa Alise, kura piedzima 1859. gadā. 1870. gadā ģimene pārcēlās uz Oberlinu (Oberlin), kas atrodas Ohaijo, kur Hirams Mīds kļuva par sprediķu profesoru Oberlinas teoloģijas seminārā un šādā profesijā viņš nostrādāja līdz pat savai nāvei, līdz 1881. gadam. Pēc vīra nāves, Elizabete Storra Billinga divus gadus Mīdu apmācīja Oberlinas koledžā, kur no 1890 līdz 1900. gadam bija Holoka kalna (Mount Holyoke) koledžas prezidente.
Džordžs Herberts Mīds, kad viņam bija 16 gadi, 1879. gadā pabeidza Oberlinas koledžu un absolvēja un ieguva bakalora grādu 1883. gadā. Laika sprīdī, kad Mīds bija Oberlinā, viņš un viņa labākais draugs Henrijs Nortrups Kastle (Henry Northrup Castle) kļuva par aizrautīgiem literatūras, poēzijas un vēstures studentiem un nelokāmi pretinieki naturālismam. Mīdam interesēja šāda literatūra: Šellija (Shelley), Karlila (Carlyle), Šekspīrs, Kīts (Keats) un Miltons (Milton); vēsturē viņš koncentrējās uz Makuleja (Macauley), Buklija (Buckle) un Motlija (Motley) rakstiem.
No 1883. gada beigām līdz 1887. gada vasarai Mīds bija inspektors Viskonsīnas centrālajā dzelzceļa līnijas kompānijā. Viņš strādāja pie projekta, kas deva vienpadsmit – simt jūdzes garu dzelzceļa līniju.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация