Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:239661
 
Оценка:
Опубликованно: 14.12.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 14 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Secinājumi
Darba mērķis bija izpētīt Dž.Orvela romāna „1984” iedvesmotas nākotnes reālijas, aplūkot, kā tās izpaužas mūsdienu sabiedrībā. Mērķis tika sasniegts, veicot literatūras analīzi par romānu „1984.” Tika salīdzinātas Dž. Orvela aprakstītās nākotnes reālijas ar mūsdienu realitāti.
Darba gaitā tika secināts, ka Dž. Orvels ir paredzējis nākotni, jo viņa iedvesmotās nākotnes reālijas pastāv arī mūsdienās. Ir mainījušās kontroles izpausmes formas, romānā cilvēkus iespaidoja valdība, tagad mēs tiekam pakļauti ne tikai valdībai, bet visai sabiedrībai kopumā.
Darba pirmajā nodaļā tika aplūkota Dž.Orvela iedvesmotā nākotne romānā „1984.” Tajā valda totalitārais režīms, kas ierobežo cilvēku vēlmes, domas un eksistenci. Cilvēki nepārtraukti tiek novēroti, tiek izdarīts spiediens no partijas un Lielā Brāļa. Pagātne tiek iznīcināta, vēsture tiek pārrakstīta, kad tas ir izdevīgi un visi, kas pretojas šai sistēmai tiek pazudināti. Cilvēki atrodas pilnīgā partijas pakļautībā un kontrolē.
Darba otrājā nodaļā tika salīdzinātas Dž. Orvela nākotnes reālijas ar mūsdienu realitāti. Mūsdienās pār pasauli nevalda totalitārais režīms un cilvēkiem ir daudz vairāk brīvību paust savu viedokli un ietekmēt valstī notiekošos procesus. Cilvēki tiek novēroti internetā, uz ielām un jebkurā sabiedriskā vietā. Atšķirībā no Dž. Orvela iedvesmotās nākotnes, pagātne saglabājas mūžīgi, tāpēc jābūt uzmanīgiem ar informāciju, kas tiek lietota internetā.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1363375
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация