Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:746858
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.11.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 19 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    4
1.  E-biznesa teorētiskais raksturojums    5
1.1.  E-biznesa būtība un loma    5
1.2.  E-komercija, tās dalībnieki    8
1.3.  Interneta loma un iespējas    12
1.4.  Norēķini e-vidē    13
1.5.  Tehnoloģiskie risinājumi e-biznesā    15
2.  E-biznesa attīstība Latvijā    18
2.1.  E-biznesa attīstības analīze    18
2.2.  E-biznesa tiesiskā vide    21
2.3.  E-biznesa risinājumu piemērs    22
3.  E-biznesa attīstības iespējas    26
  Secinājumi un priekšlikumi    28
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    30
Фрагмент работы

Secinājumi un priekšlikumi
Apkopojot studiju darba rezultātus ir šādi secinājumi:
1. E-bizness ir uzņēmējdarbības veids, kur viens no galvenajiem instrumentiem ir jaunāko tehnoloģiju ieviešana un izmantošana uzņēmuma pamatoperāciju veikšanai.
2. E-bizness ir mainījis patērētāju vērtības. Šobrīd patērētājiem nepieciešams – ātrums, ērtums, lieliska apkalpošana un zema cena, tāpēc tehnoloģijai vairs nav sekundāra loma uzņēmējdarbības stratēģijas veidošanā.
3. E-komercija ir preču un pakalpojumu tirdzniecība ar elektronisko sakaru līdzekļu starpniecību, bet e-bizness nozīmē tehnoloģisko risinājumu ieviešanu ne tikai tirdzniecības, bet arī visos (vai pēc iespējas visos) citos biznesa procesos. Tātad e-komercija ir viens no e-biznesa veidiem, kā uzņēmums var sasniegt savus klientus.
4. E-biznesa galvenās priekšrocības: vieglāk izsekot darbības un savlaicīgi reaģēt, tiek pilnveidots apkalpošanas serviss, darbība kļūst racionālāka, palielinās klientu apmierinātība un lojalitāte.
5. E-biznesa trūkumi: nepieciešami ieguldījumi e-biznesa risinājumu ieviešanai un uzturēšanai, nepieciešamas zināšanas, nav vienreizējs ieguldījums, bet nepieciešams regulārs turpmākais darbs pie uzturēšanas, parasti jāmaina uzņēmuma esošā kārtība.
6. Ir iedzīvotāji, kuri joprojām izvairās norēķināties internetā, jo norēķini internetā ir saistīti ar virkni problēmu: ir iedzīvotāju daļa, kas joprojām nemāk lietot datoru un internetu, cilvēku bailes kļūdīties noformējot maksājumu, dažos dokumentos nepieciešami elektroniskie paraksti, kas daudziem nav, bailes no konfidenciālas informācijas nelikumīgas izmantošanas u.c.
7. Gan mājsaimniecībās, gan uzņēmumos pieaug datoru un interneta lietošanas nozīme, kas liecina par to, ka arvien lielāks iedzīvotāju un uzņēmumu īpatsvars izprot digitālo tehnoloģiju iespējas. Visaktīvāk dators un internets tiek lietoti lielajos uzņēmumos ar nodarbināto skaitu 250 un vairāk, kur datori un internets jau ir nepieciešamība.
8. Neskatoties uz to, ka pieaug uzņēmumu aktivitāte e-vidē, joprojām ir zems komersantu īpatsvars, kas izmanto IKT sniegtās iespējas e-komercijas aplikāciju integrēšanai komercdarbības procesos.
9. E-bizness, e-komercija ir cieši saistīti ar inovācijām, tāpēc zems privāto investīciju ieguldījums pētniecībā un attīstībā, nepietiekami attīstīta inovatīvo darbību veicinoša infrastruktūra negatīvi ietekmē e-biznesa attīstību.
10. Attīstoties tehnoloģijām, visu laiku tiek piestrādāts pie tā, lai uzlabotu e-biznesa un e-komercijas darījumu kvalitāti, drošību. Tiek meklēti jauni risinājumi attiecību veidošanai starp e-biznesa dalībniekiem, lai visas puses būtu apmierinātas ar komercdarbību rezultātiem.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация