Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:936900
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.06.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    4
1.  E – PĀRVALDES BŪTĪBA.    4
2.  E – PĀRVALDES PAKALPOJUMI UN UZDEVUMI    6
3.  UZŅĒMUMI UN ORGANIZĀCIJAS, KURAS IZMANTO E-PĀRVALDI    8
  SECINĀJUMI    8
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA   
Фрагмент работы

1. E – pārvaldes būtība.
„E-pārvalde nozīmē informācijas tehnoloģiju integrāciju un pielietošanu efektīvākai un mūsdienīgākai valsts un pašvaldības un ar to saistīto uzņēmumu darbības nodrošināšanai, kā arī interaktīvas pašvaldības, iedzīvotāju, uzņēmumu un citu organizāciju savstarpējās saiknes veidošanai.”1 E-pārvalde sniedz iespēju ietaupīt laiku. Piemēram, nav nepieciešamības doties uz kādu pilsētas iestādi lai saņemtu nepieciešamo veidlapas standartu. E-pārvlade sniedz iespēju organizācijām un privātpersonām nepieciešamās veidlapas sameklēt internetā, tādējādi ietaupīt gan iedzīvotāju laiku, gan līdzekļus. E-pārvalde sniedz iespēju ātri, efektīvi un ar vienkāršiem līdzekļiem nodrošināt nepieciešamās informācijas saņemšanu, apstrādi, uzglabāšanu un apmaiņu.
E-pārvalde atvieglotu sabiedrības ikdienu, jo e-pārvalde ir ekonomiska. Tā tiktu uzlabota pārvaldes efektivitāte uz mazām izmaksām. E-pārvalde ir sabiedrībai pievilcīga, jo tā ir pieejama visu diennakti jebkurā gada dienā no jebkuras vietas Latvijā un pasaulē, kur ir pieejami interneta pakalpojumi. E-pārvaldes veidotāji un atbalstītāji uzskata, ka e-pārvlade spēs mazināt valstī pastāvošo birokrātiju, jo e-pārvlade nodrošinās pārvaldes darba procesu „caurspīdīgumu” un uzlabos sniegto pakalpojumu kvalitāti.
E-pārvalde sevī iekļauj arī elektronisko dokumentu. „Elektroniskais dokuments – jebkuri elektroniski radīti, uzglabāti, nosūtīti vai saņemti dati, kas nodrošina iespēju tos izmantot kādas darbības veikšanai, tiesību īstenošanai un aizsardzībai.” 2 Saistībā ar to tika izstrādāts Elektronisko dokumentu likums.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация