Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:540189
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.11.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

“Eduards Veidenbaums – dzejnieks, domātājs. Viņš pirmais parādīja pasauli tādu, kādu neviens nemēģināja rādīt no šāda dzīves aspekta.”
Daudzi rakstnieki un dzejnieki mēģināja parādīt viņu laika grūtības un problēmas, taču Eduardam Veidenbaumam, pēc mana uzskata, izdevās vislabāk. Viņš it kā noņem plīvuru no acīm un raksta par pliku taisnību. Veidenbaums savā dzejā tik spilgti pierādīja cilvēces problēmas, ka brīžiem kļūst žēl viņa laika cilvēkus. Veidenbauma dzeja ir pārcietusi lielu kritiku, jo nevisi var saprast īstus dzejnieka nodomus un saprast kur ir īsti pārdzīvošanas mirkļi, bet kur sarkasms un izsmiekli, taču arī tik lielu kritiku pārcieta politika, cilvēki un atsevišķi momenti Veidenbauma dzejā. Viņš atklāja visas problēmas, apgaismoja šīs problēmas no visām pusēm un varbūt atvēra daudziem cilvēkiem acis rakstot kāda ir pasaule un kādai tai jābūt. Viņš nerakstīja tikai par politiku vai tikai kādu vienu problēmu apgaismojot tikai vienu problēmas pusi – viņš rakstīja par globāliem pasaules problēmām aprakstot tos gan no tālienes, gan sīki apskatot un novērtējot tos pilnībā. Veidenbauma dzeja tiecas tieši uz lasītāja sirdi un nonāk pašā dziļā vietā. Savādi, bet fakts, ka lasot rindas, tās aizkustina un zūd šaubas, ka tā varēja arī nebūt.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1179820
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация