Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:651920
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.09.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Zelta krāsa liecina par nozīmīgām jaunām atklāsmēm sevis pilnveidošanā, savukārt melnā simbolizē bezcerību un iznīcību, lielākam dramatiskumam tie ir pretstatīti: “Es rudens zelta pilī melni klīstošs tēls”. Krājumā kā vēl viens neparasts simbols bija ziedi, lotoss kā gudrības un varenības simbols: “Kā Gangus lotosu, ar mēness lēktu”, rozes-kaislīga mīlestība: “No rozēm vainags, rudens staru dzelts”, lilijas kā šķīstības simbols: “Par baltu liliju es zemes virsū kļūšu”. Neparasts simbols ir arī mēness – pēc latviešu tradīcijām tas ir vīrišķais, spēcīgais, taču mēness simboliski ietver sievišķo un maigo. Ievēroju arī vainagu - gala un sākuma simbolu: “Un zemē zaļie miršu vainagi”, un no tā secinu, ka E. Virza, līdzīgi kā Rainis, prātu un kaisli uztver kā savstarpējā mijiedarbībā vienotu veselumu.
Manuprāt, krājumā skartās tēmas ir bijušas aktuālas visos laikmetos. Kaut gan latviešiem nav pieņemts publiski runāt par iekšēju cīņu starp prātu un iekāri, šī tēma var skart jebkuras kultūras pārstāvi. Sievietes uzskata par ļoti emocionālām, bet ne seksuālām, kas, manuprāt, bieži ir kļūdaini. Uzskatu, ka tieši pēdējās desmitgadēs, kad cilvēki bieži mīlestības vietā dod priekšroku karjerai, šī problēma kļūst tikai aktuālāka. Lai gan ārēji lepni kāpj pa karjeras kāpnēm, iekšēji viņi var justies tikpat vientuļi cik E. Virzas liriskais “es”.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1356201
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация