Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:794453
 
Оценка:
Опубликованно: 28.03.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Avotu apskats    3
  Personības raksturojums    3
  Daiļrades raksturojums    5
  Tēzes    6
  Domraksts    7
  Avotu saraksts    8
Фрагмент работы


Es nolemu veltīt savu darbu Edvartam Virzam tāpēc, ka mani ļoti ieinteresēja tas, ko uzzināju latviešu literatūras stundā. Virza bija īsts mīlestības dzejnieks, kādu pasaules literatūrā nav daudz. Vinš tēloja sievietes fizisko skaistumu, un tieši tas mani savaldzināja dzejnieka personībā, jo es vispār atzīstu par labāku mīlas liriku un vienmēr esmu interesējusies par dzejniekiem, kuri spēja rakstīt un rakstīja par sievietēm.




Informāciju par Edvartu Virzu es ieguvu, izmantojot dažādu literāturu, kā arī vairākus interneta resursus. Palīdzēja man arī A.Eglīša atmiņu romāns „Pansijas pils”. Eglītis „Pansijas pilī” atklāj E.Virzas un sava tēva ciešo draudzību, viņa vēlmes un centienus. Citos izziņas krājumos un internets resursos, kuri ir norādīti avotu sarakstā, es iepazinu E.Virzas biogrāfiju un guvu literāro pārskatu viņa daiļradē.






Edvarts Virza (īstajā vārdā Jēkabs Eduards Liekna) bija senu zemgaļu saimnieku dzimšu pēctecis. (Dzimšu ģenealoģijas pirmsākumi dokumentāli ir konstatēti 18. gadsimtā.) 19. gadsimta 80. gados Lieknu un Vīgantu atvases izveidoja vienu ģimeni ar senām un noturīgām tradīcijām (Vīganti un Liekni dzīvoja līdzās „Raceņu” un „Billīšu” īpašumos Jelgavas apriņķa Emburgas(tagad Sidrabenes) pagastā).
1883. gada 27. decembrī pasaulē nāca pirmdzimtais – vēlākais dzejnieks. Viņš ģimenē bija lolots, vērīgs, kustīgs un zinātkārs zēns. Vispār, ģimenē bija 13 bērni, pieci no tiem mira bērnībā. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация