Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:116415
 
Оценка:
Опубликованно: 23.05.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ņemot vērā esošo EMS valstu pieredzi, analizējot iespējamās eiro ieviešanas sekas Latvijā, galvenā uzmanība pievērsta valsts ārējai tirdzniecībai un potenciālajai ietekmei uz procentu likmēm Latvijā, kā ari novērtēta varbūtība, ka, atsakoties no neatkarīgas monetārās politikas īstenošanas un ieviešot eiro, varētu pasliktināties valsts makroekonomiskā stabilitāte vai pieaugt ekonomisko satricinājumu skaits.
1.1. ietekmes uz valsts ārējo tirdzniecību novērtējums
Pirms iestāšanās EMS Latvijā jāmaina valūtas kursa piesaiste. Līdz šim pie SDR valūtu groza piesaistītais lats būs jāpiesaista eiro. Piesaisti SDR valūtu grozam pilnībā attaisnojusi Latvijas tautsaimniecības struktūra, kurai raksturīga abu galveno pasaules valūtu - ASV dolāra un eiro - aktīva izmantošana ārējās tirdzniecības un finanšu darījumos. No otras puses, ari valūtas piesaiste ietekmē norēķinos izmantoto valūtu struktūru, tāpēc līdz ar lata piesaisti eiro var gaidīt pārmaiņas Latvijas ārējās tirdzniecības norēķinu valūtu dalījumā.
Iespējamās pārmaiņas var novērtēt, izmantojot 3. tabulas datus par Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījuma attīstības tendencēm valstu grupu un norēķinu valūtu dalījuma. Eiro bloku (EUR) veido valstis, kurās 1999. gadā eiro tika ieviests kā oficiālais maksāšanas Hdzeklis, un valstis, kuru nacionālā valūta bija vai ir piesaistīta eiro (eiro blokā 1995. gadā ietilpa valstis, kuru nacionālā valūta vēlāk tika aizstāta ar eiro, un valstis, kuru nacionālās valūtas kurss tika piesaistīts kādai no šim vēlāk ar eiro aizstātajām valūtām). …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация