Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:214010
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.05.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 26 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads   
1.  Eiro   
1.1.  Eiro pirmsākumi   
1.2.  Trīs posmi pārejot uz eiro   
1.3.  Māstrihtas kritēriji   
1.4.  Eiro izskats   
1.5.  Eiro drošības pazīmes   
1.5.1.  Banknošu pretviltošanas elementi   
1.5.2.  Monētu pretviltošanas elementi   
2.  Latvija ceļā uz eiro   
2.1.  Projekta struktūra   
2.2.  Paveiktie priekšdarbi   
2.2.1.  Lata piesaiste eiro   
2.2.2.  Latvija un Eiropas monetārā sistēma   
2.2.3.  Latvijas Nacionālais eiro ieviešanas plāns   
3.  Pašreizējā situācija eirozonā   
3.2.  Problēmas eirozonā   
4.  Igaunijas pieredze ar eiro   
5.  Valstis, kuras nav ieviesušas eiro   
6.  Dažādu ekspertu viedokļi par eiro   
6.1.  Pirmās grupas ekonomisti   
6.2.  Otrās grupas ekonomisti   
6.3.  Trešās grupas ekonomisti   
7.  Vienotās valūtas – eiro plusi un mīnusi   
7.1.  Galvenie eiro plusi   
7.2.  Galvenie eiro mīnusi   
  Secinājumi   
  Izmantotās literatūras avotu saraksts   
Фрагмент работы

Secinājumi
1.Izpētot Latvijas nacionālo eiro ieviešanas plānu, autors uzzināja, ka līdz mērķa datuma noteikšanai, kad ieviest eiro, tiek realizēti pasākuma 1. grupas uzdevumi, t.i. uzdevumi, kuru realizācija tiek veikta neatkarīgi no eiro ieviešanas datuma, kā arī Māstrihtas, kritēriji kur lielākā problēma ir valdības parāds (skat. 1. pielikumu), bet nav skaidrs, kā, piemēram, Latvija cīnīsies ar problēmām, ar kurām saskārās Igaunija, ar to, kā palīdzēt pensionāriem un cilvēkiem, kuri neizprot pāreju un baidās, ka tiks apmānīti, kā Ministru Kabinets (MK) taisās palīdzēt cilvēkiem ar pārrēķinu atvieglošanu no lata uz eiro. Manuprāt, MK ir jāveic izmaiņas nacionalajā eiro ieviešanas plānā, ņemot piemēru no citu valstu problēmām un kļūdām, vajadzētu ieviest praktiskas izmaiņas, kas atvieglotu pāreju.
2. Darba izvirzītā hipotēze - Eiro ieviešana Latvijā negatīvi ietekmēs Latvijas iedzīvotāju labklājību, pēc manām domām, pētnieciskā darba gaitā apstiprinājās. Protams, ka nevar teikt, ka eiro nesīs tikai sliktu, jo eiro sniegs arī būtisku plusus, kurus autors minēja darba gaitā, tomēr autors paliek pie tā, ka eiro ieviešana šobrīd nesīs vairāk slikta nekā laba. Kaut arī Latvija vēl nav eirozonā, mēs jau esam cietuši no eiro. Latvijas Bankas politika tika vērsta uz eiro ieviešanu, bet ekonomikas mērķim būtu jābūt ekonomikas izaugsmei, nevis cita veida naudas ieviešanai, šajā gadījumā – eiro. Apskatot Ģrieķiju, Spāniju, Īriju un Portugāli, ir skaidri redzams, ka pēc pievienošanās eirozonai šīs valstis ir piedzīvojušas tikai ekonomikas lejupslīdi un cenu celšanos. Šīs valstis uz savas ādas visstiprāk ir piedzīvojušas eiro ietekmi. Eiropas monetārās iestādes padarīja ekonomisko situāciju šajās valstīs tikai vēl sliktāku. Līdz ar to strauji pieauga bezdarbs, cenas, budžeta deficīts un parāds, nodokļi un sarūk sociālie pabalsti, ir skaidri redzams, ka Latvijai to šobrīd nevajag.
3. Igaunijai eiro prasīja lielus finansiālus izdevumus. Analizējot Igaunijas pieredzi ar eiro, radās jautājums, vai Latvija spēs tik operatīvi darboties, ieviešot eiro, vai Latvija spēs iesaistīt papildus darbiniekus aparatūru uzstādīšanai, kā arī citiem darbiem un vairākus simtus policistu naudas pārvadāšanai. Kā jau zināms, Igaunija ieviesa eiro ļoti veselīgi, bet pat viņiem tas sagādāja lielas problēmas un tagad ir redzamas arī eiro sekas, ir novērojama cenu celšanās un Igaunijai nākās maksāt par Grieķijas kļudām, kā ari pensionāriem tagad ir jāmaksā par pensijas piegādi.
4. Lielākais mīnuss ieviešot eiro būtu izmaksas, kaut arī Rimšēvičs uzskata, ka neieviešot eiro mēs desmit gadu laikā zaudēsim apmēram miljardu latu, tas nevar atspēkot paredzamās eiro ieviešanas izmaksas un naudas summu četru miljardu latu apmērā, kas ir jāiemaksā Stabilitātes fondā, ja Latvija pievienojas eirozonai. Kā arī ir zināms tas, ka cenu inflācija nav izbēgama.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация