Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:785188
 
Оценка:
Опубликованно: 09.05.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Eiro ir ES vienotā valūta. Tā ir ieviesta vairumā ES dalībvalstu, kuras īsuma labad saucam par eiro zonu, juridiski precīzi - par Ekonomisko un monetāro savienību (EMS). Ārpus šīs sadarbības pagaidām ir trīs ES zemes - Dānija, Lielbritānija un Zviedrija. Bezskaidras naudas veidā kopīgo valūtu ieviesa 1999. gada 1. janvārī. Vēl pēc trim gadiem - 2002. gada 1. janvārī - eiro zonā apgrozībā laida eiro skaidro naudu, tai pakāpeniski aizvietojot nacionālās naudas vienības.
Eiropas vienotā valūta nosaukumu eiro ieguva 1995. gadā. Eiro zīme €, kas ir atvasināta no grieķu alfabēta burta epsilons, ir atsauce uz Eiropas civilizācijas šūpuli, kā arī vārda “Eiropa” pirmais burts. Eiro ir septiņi banknošu nomināli - 5, 10, 20, 50, 100, 200 un 500 eiro (saīsināti - EUR). Tām ir vienots dizains visās eiro zonas valstīs. Banknošu priekšpusē jeb aversā attēloti dažādi arhitektūras elementi - logi un durvis, kas simbolizē brīvību un atvērtību. Naudas zīmju aizmugurē jeb reversā attēlotie tilti ir cilvēku sadarbības simbols. Uz banknotēm attēlota arī Eiropas karte un Eiropas karogs. Eiro banknošu dizaina autors ir austriešu mākslinieks Roberts Kalina. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация