Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:832962
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.06.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Ekonomikas un monetārā savienība (EMS)    4
  Eiro ieviešana    5
  Eiro ir ieviests    6
  Eirozona    7
  Vienota valūta vienotā tirgū    8
  Eiro ieviešana Latvijā    9
  Secinājumi    12
  Izmantotā literatūra    13
Фрагмент работы

Secinājumi
Referātā tika noskaidrots, ka, piemēram, eiro dēļ valstu ekonomiskās suverenitātes mazinās, dažviet cenas nepamatoti tiek paaugstinātas un, ja kādā lielvalstī sākas ekonomiskā krīze, tad tiek „parautas” līdzi arī mazākās valstis. Protams, šo krīzi nejutīs uzreiz, bet pēc pāris mēnešiem jau būs redzamas sekas.
Kā arī tika noskaidrots, ka vienota valūta sekmē tūrismu, mazina uzņēmējdarbības riskus, samazina valūtas svārstību risku, padziļina Eiropas integrācijas procesu, stiprina ES konkurētspēju pasaules mērogā un veicina investīciju piesaisti.
Līdzšinējā eiro valstu pieredze rāda, ka vienotā valūta ir viennozīmīgi nākusi par labu dalībvalstu tautsaimniecībām. Protams, eiro nenozīmē automātisku uzplaukumu un bezgalīgu stabilitāti - individuālo valstu ekonomiskajai un finanšu politikai joprojām ir būtiska nozīme. To pierāda, piemēram, norises Grieķijā, Īrijā un dažās citās eirozonas valstīs. Tomēr eiro viennozīmīgi rada daudz labākas izredzes ekonomikas attīstībai un stabilitātei.
Neskatoties uz to, ka pēc šī referāta uzrakstīšanas tagad zinu daudz vairāk par eirozonu, pašu eiro un tā ieviešanu Latvijā, zinu arī daudzos plusus, bet tomēr palieku pie sava viedokļa, ka Latvijā nevajag ieviest eiro. Piekrītu, ka vienota valūta dotu lielu ieguvumu valstij, iedzīvotājiem, dodoties ceļojumā uz kādu no eiro zonas valsti, vairs nebūtu jādomā par valūtas maiņu un zaudēto summu šīs maiņas procesā, bet tā tomēr mazinātu suverenitāti. Ja Latvijā tik daudzus gadus nacionālā valūta ir lats, tad, manuprāt, tam tā ir jāpaliek arī turpmāk.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация