Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:568067
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Renesanses laikmeta sasniegumu rezultātā dzīve ieskaņojās tie galvenie principi, ar kuriem mūsdienu sabiedrība atšķiras no viduslaikiem. Humānisma idejas un ticības šķelšanās laikmeta norises sekmēja toleranci pret citādi domājošajiem. Lai ar grūtībām, Eiropa soli pa solim attālinājās no viduslaikos ierastās prakses – atzīt par pareizu un likumīgu tikai kādu vienu viedokli. Naudas saimniecības nostiprināšana, zinātnes sasniegumi un straujā sabiedrības attīstība palīdzēja veidot racionālu un aktīvu attieksmi pret visām dzīves jomām. Cilvēks vairs pasīvi nesamierinājās ar likteni, bet tiecās to veidot pats, turklāt viņa rīcības motīvu vidū sāka dominēt lietišķs aprēķins.
16. gs. un 17.gs. pirmajā pusē veidojās jauna politiska un saimnieciska domāšana un prakse. Sekmīgi attīstījās centralizācija – valdnieki ieguva plašas augstākā virs varas tiesības, ko īstenoja, izmantoja ierēdniecību. Mainījās arī izpratne par likumību un tiesiskumu. Ieražu tiesības un priekšstatu par valsts atkarību no baznīcas nomainīja centralizētā likumdošana un tiesu sistēma. Tika iedibināts un izkoptas konstitucionālās normas. Reizē ar jauninājumiem reālajā dzīvē tika izstrādātas teorijas par vēlamo valsts modeli un tā veidošanās līdzekļiem. Kopš valsts veidolu arvien mazāk noteica senjoru vasaļu attiecības, ieskaņojās priekšstati par teritorijas nedalāmību un par valstisko suverenitāti. Pavalstniekos nostiprinājās pašapziņa un teritoriālās piederības apziņa.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1204388
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация