Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:521645
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Eiropas Savienības Ekonomiskās un monetārās savienības (EMS) izveides kulminācija ir vienotas valūtas – eiro – ieviešana un Eiropas Centrālās bankas (ECB) dibināšana. Eiropas centrālā banka kopā ar to ES dalībvalstu centrālajām bankām, kuras pilnībā piedalās EMS un ir ieviesušas eiro, veido Eirosistēmu. Eirosistēmas darbības galvenais mērķis ir cenu stabilitātes nodrošināšana ar monetārās politikas palīdzību. ECB ir centrālā loma šī mērķa sasniegšanā, jo tā ir pilnībā atbildīga par kopējās monetārās politikas formulēšanu un izpildi eirozonā jeb EMS dalībvalstīs.


VĒSTURE

Eiropas Centrālās bankas dibināšana un eiro ieviešana iezīmēja pēdējo no trim posmiem Ekonomiskās un monetārās savienības izveidošanā Eiropas Savienībā. EMS mērķis ir pilnveidot vienoto tirgu (ieviests jau 1993. gada 1. janvārī), ko raksturo brīva personu, preču, pakalpojumu, kapitāla kustība un kopēja konkurences politika, vienota valūta (eiro), kopēja neatkarīga centrālā banka (ECB) un kopēja monetārā politika. Tādējādi EMS jau tagad ir visdziļākā monetārā savienība, salīdzinot ar iepriekšējiem Eiropas ekonomiskās un monetārās integrācijas mēģinājumiem.


Eiropas Centrālās bankas dibināšana

ECB ir dibināta 1998. gada 1. jūnijā, un tās mītne atrodas Frankfurtē pie Mainas. ECB un ECBS (Eiropas Centrālo banku sistēma) likumīgais pamats ir Līgums par Eiropas Savienību jeb Māstrihtas līgums – šo institūciju protokols ir līguma pielikums.


EMS izveides gaita

Pirmais posms: 01.07.1990.-01.01.1994. Līdz šī posma sākumam tika atcelti visi kapitāla kustības ierobežojumi Eiropas Kopienas (EK) valstīs. Šajā periodā EK valstis aktivizēja monetārās politikas koordināciju. Izšķiroša loma lēmumu pieņemšanā bija Eiropas Ekonomiskās kopienas dalībvalstu centrālo banku vadītāju komitejai.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация