Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:749008
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.12.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 21 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Eiropas Investīciju banka (EIB) tika izveidota 1958. gadā ar Romas līgumu. EIB, kā Eiropas Savienības (ES) finanšu institūcijas uzdevums ir sekmēt ES mērķu sasniegšanu, finansējot dažāda veida ieguldījumu projektus. EIB mītne atrodas Luksemburgā.
Izvēlētie projekti ir tādi, kas sekmē Eiropas integrāciju, līdzsvarotu attīstību, ekonomisko un sociālo kohēziju (sociālo un ekonomisko atšķirību izlīdzināšanu), kā arī novatorisku un uz zinātnes atziņām balstītu ekonomiku.
Kā ES INSTITŪCIJA, EIB saskaņo savu darbību ar ES attīstības politiku. Banka sadarbojas ar ES iestādēm. Piemēram, tās pārstāvji var piedalīties Eiropas Parlamenta komitejās, un EIB priekšsēdētājs var piedalīties tās Padomes sanāksmēs.
Kā BANKA, EIB strādā ciešā sadarbībā ar banku sistēmu, gan aizņemoties finanšu tirgos, gan finansējot kapitāla projektus.
EIB uzdevums ir ieguldīt projektos, kas sekmē ES mērķu sasniegšanu. Tā ir bezpeļņas organizācija un nesaņem naudu ne no krājkontiem, ne no norēķinu kontiem. Tā arī neizmanto ES budžeta līdzekļus. Tā vietā EIB tiek finansēta no aizņēmumiem finanšu tirgos, kā arī to finansē tās akcionāri - ES dalībvalstis. Tās veic iemaksas kopējā kapitālā, un katras valsts ieguldījums atspoguļo tās ekonomikas apjomu ES.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация