Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:257907
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.01.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Eiropas kibernoziegumu centra vēsturisā attīstība    3
1.1.  Eiropola Eiropas Kibernoziedzības centra izveidošana    3
1.2.  Eiropas Kibernoziedzības centra efektivitāte    4
2.  Pamatprincipi un funkcijas    6
3.  Eiropas kibernoziegumu centra galvenās darbības jomas    8
3.1.  Kibernoziegumi vispārīgi    8
3.2.  Bērnu seksuālā izmantošana internet vidē    10
3.3.  Krāpšana maksājumu jomā    12
4.  Latvijas dalība un atbilstošu iestāžu darbības efektivitāte Eiropas kibernoziegumu centra darbībā    14
5.  Efektīvas ES sistēmas izveide atturēšanai no kibernoziegumiem    17
5.1.  Ļaunprārīgu personu identificēšana    17
5.2.  Tiesībaizsardzības reāģēšanas pastiprināšana    18
  Izmantoto avotu saraksts    20
Фрагмент работы

5.2. Tiesībaizsardzības reaģēšanas pastiprināšana
Efektīva kibernoziegumu izmeklēšana un kriminālvajāšana ir galvenais faktors, kas attur no kibernoziegumu veikšanas. Tomēr pašreizējā procesuālā sistēma ir labāk jāpielāgo interneta laikmetam . Kiberuzbrukumu veikšanas ātrums var pārslogot ES procedūras, kā arī radīt konkrētu vajadzību pēc ātras pārrobežu sadarbības. CP3 īsteno praktiskus pasākumus, lai uzlabotu pārrobežu piekļuvi elektroniskajiem pierādījumiem krimināllietu izmeklēšanā, kas ietver arī finansējumu pārrobežu sadarbības apmācībai, elektroniskas platformas izstrādi informācijas apmaiņai ES un tiesiskās sadarbības formu standartizēšanu dalībvalstīs. Vēl viens šķērslis efektīvai kriminālvajāšanai ir atšķirīgās tiesu ekspertīzes procedūras, kuras izmanto elektronisko pierādījumu vākšanai kibernoziegumu izmeklēšanā dažādās dalībvalstīs. To varētu risināt, strādājot pie kopēju tiesu ekspertīzes standartu izveides. Turklāt tiesu ekspertīzes spējas ir jāpastiprina, lai sekmētu izsekojamību un attiecināmību. Viens no veidiem varētu būt tiesu ekspertīzes spēju attīstība Eiropolā, pielāgojot esošos budžeta un cilvēkresursus Eiropola Eiropas kibernoziedzības apkarošanas centrā, lai apmierinātu pieaugošo nepieciešamību pēc operatīvā atbalsta pārrobežu kibernoziegumu izmeklēšanā. Cits veids būtu iepriekš minētajā tehniskajā ievirzē attiecībā uz šifrēšanu pētīt, kā tās ļaunprātīga izmantošana rada būtiskas problēmas cīņā pret smagiem noziegumiem, tostarp terorismu un kibernoziegumiem.
Anonimizācijas rīku plašā pieejamība ļauj noziedzniekiem vieglāk paslēpties. “Tumšais tīkls” ir pavēris jaunas iespējas noziedzniekiem piekļūt bērnu seksuālās izmantošanas materiāliem, narkotikām vai ieročiem, bieži vien ar niecīgu risku tikt pieķertiem. Tas tagad ir arī galvenais kibernoziedzībā izmantoto rīku, piemēram, ļaunprogrammatūras un uzlaušanas rīku, avots. Eiropolam vajadzētu atvieglot un atbalstīt izmeklēšanu saistībā ar tumšo tīklu, novērtēt apdraudējumu un palīdzēt noteikt jurisdikciju un noteikt prioritāti augsta riska gadījumiem, un ES varētu būt vadošā loma starptautiskās darbības koordinēšanā. Viena no kibernoziedzības jomām, kuras izplatība arvien pieaug, ir kredītkaršu datu vai citu elektronisku maksāšanas līdzekļu krāpnieciska izmantošana. Maksājumu dati, kurus iegūst, veicot kiberuzbrukumus tiešsaistes mazumtirgotājiem vai citiem likumīgiem uzņēmumiem, pēc tam tiek pārdoti tiešsaistē, un noziedznieki var tos izmantot krāpšanai . Autorei ir priekšlikumi pastiprināt atturēšanas pasākumus, izmantojot direktīvu par krāpšanas un viltošanas apkarošanu attiecībā uz bezskaidras naudas maksāšanas līdzekļiem . Tās mērķis ir atjaunināt esošos noteikumus šajā jomā un stiprināt tiesībaizsardzības spēju apkarot šo noziedzības veidu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация