Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:648327
 
Оценка:
Опубликованно: 16.12.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Eiropas komercsabiedrība    2
  Societas Europaea (SE) priekšrocības    3
  Efektīvāka un lētāka pārvalde    4
  4 veidi kā izveidot Eiropas komercsabiedrību    4
  Pārrobežu apvienošanās    5
  Juridiskās adreses pārcelšana    6
  Pārvaldes sistēma    7
  Darbinieku iesaistīšanas noteikumi    7
  Eiropas komercsabiedrības reģistrēšana Baltijas valstīs    9
  Grozījumi likumā „Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru”    10
Фрагмент работы

Eiropas komercsabiedrība
Eiropas Savienībā (ES) aizvien lielāka uzmanība tiek pievērsta komercdarbības vides uzlabošanas plāniem, ieviešot jaunus struktūras pārrobežu komercdarbības efektīvākai veikšanai, kur netraucētu katras dalībvalsts atšķirīgais regulējums par komercdarbības uzsākšanu un komercsabiedrību nodibināšanu un darbību. Viens no šādiem mehānismiem ir Eiropas komercsabiedrība kā jauns komercdarbības subjekts ES un Eiropas ekonomiskās zonas dalībvalstīs.
2005. gada 7. aprīlī stājies spēkā Eiropas komercsabiedrību likums, kurš regulē Eiropas komercsabiedrību (Societas Europea, SE) reģistrēšanu Latvijā.
Likums nosaka reģistrācijas un darbības noteikumus Latvijā, kas tieši nav noteikti Eiropas Savienības (ES) Padomes regulā Nr.2157/2001 par SE (tā stājās spēkā 2004. gada 8. oktobrī). Turklāt likumā paredzētas arī normas par darbinieku iesaistīšanu SE dibināšanas procesā. Šos standartus regulē, lai tiktu ievērotas to darbinieku intereses, kuri strādā komercsabiedrībās, kuras dibina SE, kā arī pašā SE.
Eiropas komercsabiedrības izveides idejas aizsākumi meklējami 30 gadus atpakaļ. ES dalībvalstis un Eiropas brīvās tirdzniecības asociācijas dalībvalstis, kas ietilpst Eiropas Ekonomikas zonā (Lihtenšteina, Islande un Norvēģija), kurās spēkā būs Regulas noteikumi, vienojušās, ka Eiropas komercsabiedrību izveide veicinās akciju sabiedrību darbību, ja tā ar filiāļu starpniecību darbojas vairākās dalībvalstīs, jo tad gan galvenajam uzņēmumam, gan filiālēm varēs attiecināt Regulas noteikumus, nevis katras valsts normatīvos aktus. Sabiedrībām, kurām nepieciešams darbību pārcelt no vienas dalībvalsts uz citu, to būs iespējams veikt, neveicot sarežģītu un dārgu sabiedrības likvidācijas procesu vienā valstī un nodibināšanu otrā valstī. Eiropas sabiedrībai un tās filiālēm varēs izveidot vienotu pārvaldes sistēmu, ievērojami samazinot administratīvās izmaksas.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация