Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:164061
 
Оценка:
Опубликованно: 02.06.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Šī re­fe­rā­ta mēr­ķis ir no­skaid­rot vi­sus par un pret par Lat­vi­jas ie­stā­ša­nos ES. Lat­vi­jas sa­bied­rī­bas vie­dok­ļi ir da­žā­di un tam arī ir sa­vi pa­ma­to­jo­ši ie­mes­li, ku­rus šis re­fe­rāts arī cen­tī­sies at­klāt. Šī lie­ta ir ļo­ti ak­tu­āla un var­būt dau­dzi, kas iz­la­sīs šo re­fe­rā­tu, mai­nīs sa­vas līdz­ši­nē­jās do­mas, jo kā pie­rā­da dau­dzi sta­tis­ti­kas ma­te­ri­āli, dau­dziem sa­bied­rī­bas pār­stāv­jiem nav kon­krē­ta vie­dok­ļa in­for­mā­ci­jas trū­ku­ma dēļ. Es pats es­mu par šo ie­stā­ša­nos, kaut gan sa­ska­tu dau­dzas pre­tru­nas, ku­ras tiks at­klā­tas re­fe­rā­tā.
Vis­pirms bū­tu jā­sāk ar saim­nie­cis­ka­jiem ie­gu­vu­miem. Eko­no­mi­kas lau­kā vir­zī­ba uz ie­stā­ju Ei­ro­pas Sa­vie­nī­bā un, vē­lāk pa­ti ie­stā­ša­nās, no­dro­ši­na sti­mu­lus at­tīs­tī­bai, lab­klā­jī­bai un struk­tu­rā­lām iz­mai­ņām. Šo sti­mu­lu ie­dar­bī­ba sais­tī­ta ne ti­kai ar to, ko Lat­vi­jas pre­cēm pa­ve­ras pla­šais ES ko­pē­jais tir­gus, par ko lie­ci­na jau ta­gad no­tei­co­šais ES īpat­svars Lat­vi­jas ār­ējā tir­dznie­cī­bā. 1997. ga­dā tas bi­ja 48,9 % , NVS-29,5% un ci­tām val­stīm ti­kai 21,6 pro­cen­ti.
No Lat­vi­jas eko­no­mi­kas at­tīs­tī­bas stra­tē­ģi­jas vie­dok­ļa vēl sva­rī­gā­ka ir jaun­u teh­no­lo­ģi­ju ie­nāk­ša­na un ie­vie­ša­na mū­su uz­ņē­mu­mos, ra­žo­ša­nas iz­mak­su un ra­žo­ju­mu ce­nu pār­bau­de kon­ku­ren­cē ar ES pre­cēm un līdz ar to pa­tē­rē­tā­ju lab­klā­jī­bai iz­de­vī­gā­ku ap­stāk­ļu- zem­āku ce­nu un pla­šā­ka pie­dā­vā­ju­ma- ra­ša­nās. Tā­de­jā­di tiek vei­ci­nā­ta teh­no­lo­ģi­ju ie­vie­ša­nu un Lat­vi­jas eko­no­mi­kas per­spek­tī­vā kon­ku­rēt­spē­ja. Tur­klāt ne ti­kai ES, bet arī glo­bā­la­jā tir­gū, ie­skai­tot Krie­vi­ju un ci­tas NVS val­stis Aus­tru­mos no valsts ro­be­žas.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация