Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:812534
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Referāta mērķis ir noskaidrot kāda ir ES Kohēzijas fonda radīšanas būtība un mērķi, un to piedāvāto iespēju apgūšana Latvijā.
Eiropas Savienības (ES) ekonomiskās un sociālās politikas viens no svarīgākajiem mērķiem ir ekonomisko un sociālo atšķirību izlīdzināšana reģionos. Struktūrfondi un Kohēzijas fonds ir galvenie ES ekonomiskās un sociālās politikas ieviešanas finanšu instrumenti, kas paredzēti šī un arī citu mērķu sasniegšanai. Līdz ar Latvijas iestāšanos ES Latvijai ir pieejams šo fondu finansējums, kas būtiski ietekmēs kopējos valsts investīciju apjomus Latvijā. Kohēzijas jeb izlīdzināšanas fonds ES tika izveidots jau 1993.gadā, lai finansētu vides un satiksmes projektus nabadzīgākajās valstīs. Izlīdzināšana nenozīmē, ka Kohēzijas līdzekļus novirzīs pabalstiem. Šī fonda mērķis ir mazināt atšķirības starp ES reģioniem, finansiāli atbalstot projektus vides aizsardzības un Trans-eiropas transporta infrastruktūras tīkla TEN (Trans European Network) jomā. Kohēzijas fonda līdzekļi pieejami ES dalībvalstīm, kuru iekšzemes kopprodukts (IKP) uz vienu iedzīvotāju ir mazāks par 90% no ES vidējā.
Pēc saviem mērķiem un principiem Kohēzijas fonds ir līdzīgs ES Strukturālās politikas pirmsiestāšanās finanšu instrumentam ISPA, līdzīgas ir arī šo finanšu instrumentu procedūras.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация