Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:139081
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.03.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Par šo tēmu nolēmu rakstīt, jo Eiropas Savienība ieņem ļoti nozīmīgu vietu gan Latvijas ekonomikā, politiskajā un kultūras dzīvē. Kopš esam iestājušies Eiropas Savienībā, praktiski katru dienu nākas dzirdēt pieminam Eiropas Savienības vārdu. Rakstot referātu vēlējos izprast šīs organizācijas ietekmi uz mūsu uzņēmumiem, saprast vai iestājoties ES mūsu komersanti ir ieguvēji vai zaudētāji. Cik lielā mērā ES ietekmē uzņēmumu darbību, kādus ierobežojumus veida vai gluži pretēji, ko pozitīvu uzņēmēji iegūst.
Savā darbā apskatīšu dažādus likumus, kas tieši skar uzņēmējdarbību vai ar to saistītās nozares, šo likumu būtību un mērķus. Kā šie likumi skar Latviju un mūsu uzņēmējus.

Eiropas Savienības starptautiskie līgumi uzņēmējdarbībā.

Eiropa Savienības pamatā ir tiesiskums. Tas nozīmē, ka viss, ko Eiropas Savienība dara, pamatojas uz līgumiem, kurus visas dalībvalstis ir brīvprātīgi un demokrātiski apstiprinājušas. Viens no galvenajiem ES mērķiem ir ekonomiskais progress. Ir paveikts daudz, lai nojauktu šķēršļus starp ES valstu ekonomiskām un radītu vienotu tirgu, kur iespējama brīva preču, cilvēku, pakalpojuma naudas kustība. Tirdzniecība starp ES valstīm krietni pieaugusi, un līdzās tam ES kļuvusi par vienu no tirdzniecības lielvarām.
ES uzņēmējdarbības un rūpniecības politikas mērķis ir nodrošināt, ka visi uzņēmumi konkurē un tirgojas ar godīgiem un vienādiem noteikumiem, ka Eiropa ir pievilcīga investīciju un nodarbinātības vieta un ka attīstās uz zinātnes atziņām balstītas un novatoriskas nozares. Lai to panāktu, nepieciešams visās ES stabilas rūpniecības nozares, lai bez pārāk lielas intervences politikā būtu ņemtas vērā atsevišķu nozaru, piemēram, pārtika, mode, dizains un IT, īpašās vajadzības un iezīmes, kā arī nodrošinātas uzplaukuma iespējas stratēģiski svarīgās nozarēs, tādās kā kosmiskā aviācija, aizsardzība, mašīnbūve, ķīmija, zinātnes par dzīvību un biotehnoloģija, turklāt veicināti jaunumi, uzņēmējdarbība un stabili MVU, jo mazo uzņēmumu darbība ir pamats ES uzņēmējdarbībai. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1150928
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация